Tyskland - Norge 6–0:
Et tamt norsk lag ble kun statister i Stuttgart. Et offensivt og godt tysk lag tok hovedrollen og brukte de første 21 minuttene til å rundspille og ydmyke Lars Lagerbäcks utvalgte på Mercedes-Benz Arena.
For stjernegalleriet til «Die Mannschaft» gjorde akkurat som de ville. En kunne nesten få inntrykk av at de gjorde akkurat slik de ville og scoret så mange mål de gadd. Til slutt endte det med de stygge sifrene 6–0 til gjestene etter scoringer fra Mesut Özil, Julian Draxler, Leon Goretzka, Mario Gómez og to scoringer av Timo Werner.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
– Vi har fått rundjuling fra start til mål. Takk og lov at Tyskland ikke ga bånn gass i 90 minutter. Vi har fått en smell etter smell i 90 minutter. Vi blir rundspilt etter alle kunstens regler. Heldigvis var Tyskland tidlig fornøyd. De hadde scoret to/tre/fire mål til og da hadde vi begynt å snakke om et tosifret tap. 0–6 er kjempestygt, men det kunne vært enda verre, konkluderte Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Saken fortsetter under videoen:
Kjetil Rekdal mener Norge starter kampen i en naiv formasjon. Landslagssjef Lars Lagerbäck gjorde tre endringer på laget og startet med Ole Selnæs istedenfor en skadd Stefan Johansen, mens Omar Elabdellaoui kom inn for Jonas Svensson og Jo Inge Berget erstatter Alexander Sørloth.
– Det kunne vært flere. Vi får et svart og hvitt bevis på hvor stor forskjell det er individuelt og lagmessig. Det er fantastisk gjort av Tyskland, men det er klart at vi taper ballen og det er tut og kjør rett i ansiktet. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle ligge under med 0–3 etter 20 minutter. Det ser ut som første runde i cupen, og et Eliteserie-lag mot et lag fra fjerde divisjon. Det er forskjellen akkurat nå, kommenterte Rekdal.
Etter kampen var landslagssjef Lars Lagerbäck skuffet, men tror det var riktig å stille med laget han gjorde slik at Norge kan utvikle sitt eget spill.
– Det er vel det positivet at vi kan ta med oss at vi har møtt et av verdens beste lag. Vi klarer ikke å henge med, spillemessig, taktisk eller fysisk. Det er et veldig tøft lag å møte. Den spillestilen som Tyskland har gjør at de er et av de vanskeligste lagene å møte. Vi ble virkelig utspilt. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så dårlig. Vi skal prøve å bygge noe. Vi møter et av verdens beste lag. Jeg tror ikke vi skal få panikk av dette. Vi skal jobbe videre og bli bedre, sier Lagerbäck til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Nådeløs Rekdal: – Dette er for lett

Det var bare å finne frem kulerammen. Allerede etter ti minutters spill var første ball i nota bak Rune Allmenning Jarstein. Et godt tysk lag broderte seg gjennom Norges forsvar. Innlegget fra Jonas Hector fant Mesut Özil som styrte ballen opp i hjørnet. Et nydelig angrep.
– Dette er for lett. Vi kommer bak ballen igjen, men Tyskland får kombinere seg gjennom. Jarstein tror Werner er i offside, men det er en spiller til høyre, konkluderte Rekdal.
Og det ble bare verre og verre. I det 17. minutt var Özil servitør og fant Julian Draxler foran mål som bredsidet ballen inn i mål. Det var egentlig smått utrolig at det kun stod 0–2 i målprotokollen.
Saken fortsetter under videoen:
Fire minutter senere måtte Jarstein plukke ut en ny ball fra nettet. Joshua Kimmichs innlegg ble hælflikket videre av Thomas Müller og inn til Timo Werner som stod alene og enkelt kunne ekspedere ballen i mål. Nok et nydelig angrep.
Fem minutter før pause headet Werner inn en ny scoring. Det stod seg til pause, men med tanke på enveiskjøringen var det egentlig smått utrolig at det kun stod 0–4 til pause.
Saken fortsetter under videoen:

– Kunne ha vunnet med åtte

Overkjørselen fortsatte etter pause. Fem minutter etter garderobepraten smalt det igjen. En kort corner endte opp hos Julian Draxler. Schalke-spillere chippet ballen inn i mål der Leon Goretzka stupte frem og stanget ballen i mål. Nok en gang var det flott spill av vertene som spilte fantastisk angrepsfotball.
– Hvis Tyskland vil kunne de ha vunnet med åtte mål. Det er stygge, stygge tall. Vi må hjem å trene, konkluderte Rekdal.
Elleve minutter før slutt stupheadet Mario Gómez inn 6–0.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53