Tirsdag tar landslagssjef Lars Lagerbäck ut Norges tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland 1. og 4. september.
  • Se Norge–Aserbajdsjan på Eurosport Player og TVNorge fredag 1. september kl. 20.45!
Selv om mange navn på forhånd er lett å gjette seg til, er det fremdeles roller og posisjoner det hersker spenning rundt.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror imidlertid troppen blir veldig lik den Lagerbäck tok ut da Norge møtte Tsjekkia og Sverige i juni.
  • Følg uttaket på vår Facebook-side direkte kl. 10.45!
– Det er fryktelig jevnt. Jeg tror ikke det blir noen endringer på midtbanen, der blir det nok samme gjeng. De store spørsmålene dreier seg hovedsaklig om stopper- og spiss-plassene. Som back kommer vel Omar Elabdellaoui inn igjen, mens Tore Reginiussen er tilbake som midtstopper etter at han mistet Sverige-kampen med skade, sier Rekdal.
– Tarik Elyounoussi er skadet, så jeg vet ikke om han blir klar, mens Søderlund er helt ute i kulden i St. Etienne. Det kan hende begge blir tatt ut likevel. Jeg tror Lars Lagerbäck har lyst å bygge opp et lag, så jeg tror ikke det blir så veldig store endringer i troppen fra den vi så i juni. Det er vanskelig å spekulere i navn, da ingen har imponert så veldig mye mer enn andre, fortsetter han.
Den norske VM-helten fra 1998 trekker klarer likevel ikke helt å la vær å trekke inn navn, og trekker frem en joker som nettopp returnerte til Eliteserien.
– Vegard Forren har jo begynt å spille igjen. Han er god når han er i slag og har nok kamper i kroppen, så han vil nok være en kandidat i hvert fall. Den som kanskje er mest utsatt er Even Hovland som fortsatt går klubbløs, sier han.
Søndag kveld var Bernt Hulsker i Fotball Direkte klar på at Kristoffer Ajer nå var moden for A-landslaget, en uttalelse Rekdal ikke nøvendigvis omfavner uten forbehold.
– Ajer, som med alle andre som også er aktuelle for U-landslag, bør enten spille eller være veldig nær å spille, hvis ikke gjør de bedre nytte på U-landslagene. Det samme gjelder Martin Ødegaard, sier han.
Etter oppløftene landskamper i juni, håper Rekdal han nå får se et landslag som har tatt enda flere steg i riktig retning når Aserbajdsjan står på motsatt banehalvdel 1. september.
– Vi hadde to brukbare landskamper mot Tsjekkia og Sverige, jeg håper fremgangen fortsetter og at vi får oss en seier. Vi må begynne å vinne landskamper igjen. Tyskland-kampen blir naturligvis veldig vanskelig, men Aserbajdsjan er et lag vi bør slå, sier han.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40