(SANDVIKA) Eurosport.no:
Landslaget kom i dag i gang med pressemøter i forbindelse med VM-kvalifseringskampen mot Tsjekkia på lørdag. Ikke overraskende var det stor interesse rundt nykommeren Bjørn Maars Johnsen som var på sin første landslagssamling. På engelsk fortalte han Eurosport.no om hvordan det var å være på plass.
– Det er bra. Definitivt noe nytt. Det er noe vi alle tenkte på da jeg var i Bulgaria for halvannet år siden, sier han.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Se VM-kvalifiseringen 20.45 på TVNorge eller Eurosport Player på lørdag.
Den gang spilte han for Litex Lovech. Nå har han skiftet klubb til skotske Hearts, og tror det siste året har bidratt til å gjøre han mer klar til å prøve seg som landslagsspiller.
– Jeg tror jeg er mer klar for det nå. Det er et bedre øyeblikk å bli presentert på. Vi har en ny trener. Han vil ha et press på seg uansett. Vi må bare prøve, sier Johnsen til Eurosport.no.

– Mer frihet under Lagerbäck

Landslagssjefen kom med skryt til spissen etter søndagens trening. Hearts-spilleren ønsker ikke å slenge negative kommentater i retning Lagerbäcks forgjenger, men tror han kan prestere langt bedre under dagens landslagssjef enn hva han ville gjort hvis han ble tatt ut under en hardt presset Høgmo.
– Da han (Lagerbäck journ. anm.) ringte, sa han at han virkelig hadde tro på meg. Jeg setter pris på å høre det fra en ny trener. Jeg sier ikke at den gamle treneren var dårlig, men når man kommer som ny trener har man kanskje mer frihet til å gjøre hva man vil. Det er et bra øyeblikk, og en fin timing for meg. Jeg spiller for en god klubb og er på et godt nivå. Det er et bra steg for meg som fotballspiller, og det er en god timing med han som trener, gjentar 25-åringen.
(saken fortsetter under videoen)

Diskuterte ikke landslaget med faren

Nå er planen klar for de neste dagene.
– Jeg vil bare jobbe for å være en del av laget. Jeg håper at landslagssjefen kan stole på meg i måten han vil spille på. Han trenger å stole på meg. Jeg må forstå hva han ønsker. Jeg vil ta det derfra, og forhåpentligvis gradvis få bedre prestasjoner, sier han.
– Du har sett landslagskamper i sofaen med faren din. Diskuterte dere noen gang at du kunne spillet på landslaget?
– Nei, vi disktuerte det aldri, smiler nykommeren.
Men nå har altså drømmen gått i oppfyllelse. Om det blir spilletid på 25-åringen mot Tsjekkia, ser du på TVNorge og Eurosport Player lørdag fra 20.45.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40