SAN MARINO/OSLO (Eurosport.no):
Tyskland med seks mål. Norge uten nettkjenning. Ydmykelsen i Stuttgart var på ingen måte en hyggelig opplevelse for landslaget.
Landslagssjef Lars Lagerbäck har i ettertid fått spørsmål om hvordan han mener det har gått med utviklingen av landslaget. Svensken har svart at det var et skritt frem på begge samlingene etter kampen mot Nord-Irland, men at kampen mot Tyskland var tre skritt tilbake.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39

King uenig

Norges største stjerne, Joshua King, er ikke av samme oppfatning som sjefen.
– Det får han mene alene. Jeg er ikke helt der. Han tenker sikkert noe annerledes enn det jeg tenker når jeg hører den setningen, sier King, som ikke vil gå med på at kampen var et kraftig skritt tilbake.
– Det synes jeg er å overdrive. Ingen var i gode i den kampen, og vi spilte mot verdens beste landslag.
Han er imidlertid klar på at innsatsen kunne ha vært langt bedre, og beskriver kampen som «et klapp i ansiktet».
– Jeg synes det var en elendig prestasjon av alle som spilte og kom inn på banen. Vi hadde altfor mye respekt, ikke noe tøffhet. Jeg synes vi burde gjort det vanskeligere for dem. Hadde de vunnet to eller tre-null, hadde det kanskje vært litt penere, men når de vinner 6-0 er det flaut å være utpå der.

Takker for Lagerbäck-ros

Tidligere i uken ga landslagssjefen King ros og mente blant annet at 25-åringen var god nok for topp seks-klubber i Premier League.
– Det er positivt at han sier det. Jeg synes selv at jeg er god nok for det, men jeg er i Bournemouth akkurat nå. Vi har en jobb å gjøre.
Les også: Derfor mener Lagerbäck at King er en topp seks-spiller
Klubben har fått en tung start på sesongen. Kun Crystal Palace, med 0-17 i målforskjell, har gjort det dårligere. Neste oppgjør for klubblaget er mot Tottenham, noe som er den type kamp King trives aller best i.
– Uansett hvem vi spiller mot prøver jeg å gi alt. Jeg synes det er gøyere å spille mot de beste lagene i Premier League, enn de som ligger på linje med oss, for å være helt ærlig, sier nordmannen som står med ett ligamål denne sesongen.
Men først venter altså en jobb i norsk landslagsdrakt. Torsdag kveld har Norge muligheten til å slå tilbake mot San Marino, før Nord-Irland venter.
– Vi må prøve å vinne. Det sier seg selv at vi burde vinne San Marino-kampen. Vi tapte mot Nord-Irland på bortebane, så det blir gøy å spille mot de på hjemmebane og se hvor mye vi har grodd, sier han.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27