Oppdatert 05/10/2017 klokken 23:45 GMT+2

San Marino var fullstendig sjanseløse mot et solid og godt norsk lag.

Joshua King

Det ble en skikkelig norsk målfest i San Marino. Vertene ble utspilt og rundspilt av et godt og effektivt norsk lag torsdag kveld.
Markus Henriksen, Joshua King og Mohamed Elyounoussi snurret til tider rundt med San Marino-spillerne. Etter en skikkelig målshow stod det hele 8-0 til Norge. Elyounoussi scoret hat trick, mens King noterte seg for to scoringer. Davide Simoncini scoret selvmål for gjestene, mens Ole Selnæs og Martin Linnes scoret hvert sitt mål.
– Vi kom og gjorde jobben som vi skulle. Jeg er fornøyd med at det ble noen scoringer også, sier Elyounoussi til Eurosport etter kampen.
– Hat trick på det norske landslaget er ikke hverdagskost?
– Jeg er fornøyd med uttellingen i dag og at vi får med oss alle angrepsspillerne til å score i dag. Vi er bunnsolide fra start til slutt.

Ikke alle som scorer åtte mål på San Marino

Lars Lagerbäck og spillerne tangerte dermed resultatet til Tyskland som også vant 8-0 borte mot miniputtnasjonen tidligere i VM-kvalifiseringen.
– Vi må gi honnør til det norske laget. Godt forberedt. Godt gjennomført. 8–0 er kanskje i overkant av det vi forventet. Et norsk lag som var på hugget og gjorde at det ble en transportetappe, sa Eurosports ekspert Kjetil Rekdal.
– Det var en bra gjennomkjøring. Vi fikk den strukturen vi ville ha i laget spesielt i angrep. Med all respekt for San Marino, men det er ikke det beste laget vi møter, men å score åtte mål er ikke alle som gjør på de, sa Lagerbäck til Eurosport.
Men det ble to skår i gleden for Lars Lagerbäck. Jo Inge Berget måtte gi seg allerede etter oppvarmingen og landslagssjefen ble tvunget til å hive inn Martin Linnes på kanten. Kantspilleren fikk en liten krampe i ryggen og valgte å stå over kampen. Trolig blir det ikke et langvarig avbrekk.
I det 62. minutt satte Joshua King seg ned på gresset. Det var tydelig at spissen var skadet og ble erstattet av Alexander Søderlund.
Saken fortsetter under videoen:

Henriksen sentral da San Marino raknet

Markus Henriksen var sentral i den første omgangen og sørget nesten egenhendig for at Norge fikk en pangstart på kampen. Hull-spilleren ladet skuddfoten etter åtte minutter. Ballen gikk via Davide Simoncini og i mål bak en utspilt keeper.
Samme mann var frempå i igjen i sekstenmeteren til vertene fem minutter senere. Mirko Palazzi la nordmannen i bakken og dommer Andrew Dallas pekte på straffemerket etter den klønete involveringen.
Joshua King var sikker fra elleve meter og banket ballen til venstre for keeper, som riktignok gikk rett vei.
– Trygt og god straffespark, kommenterte Rekdal.
Det ble noen skikkelige herlige første 17. minutter i San Marino. Henriksen ble spilt elegant igjennom forsvaret til San Marino med en nydelig chip av Mohamed Elyounoussi. Midtbanespilleren serverte ballen til Joshua King som satte den enkelt i mål.

Frispark-show fra Elyounoussi

Så var det Elyounoussis tur til å vise seg frem. Rett før pause banket han frisparket rett utenfor sekstenmeteren i stangen og inn. En nydelig frisparkperle av kantspilleren.
Etter pause fikk Basel-spilleren en ny mulighet på frispark rett utenfor sekstenmeteren. Denne gangen skjøt han ballen langs bakken og lurte spillerne i muren, som hoppet opp. Ballen trillet i mål. Frispark-show fra Elyounoussi i San Marino.
Det virket som om vertene ble mer og mer stresset etter hvert som Norge bare kjørte over miniputtnasjonen. I det 58. minutt fikk Ole Selnæs stå helt upresset å fyre av et skudd etter en ny dårlig klarering. Ballen gikk via en San Marino-spiller og dalte ned i mål.
I det 68. minutt satte Elyounoussi inn kveldens tredje scoring og fullførte hat tricket. Vingen fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe og kunne enkelt heade inn 7-0. Martin Linnes satte inn 8-0 like før slutt.