SANDVIKA (Eurosport.no):
Fremtiden til Joshua King ble spikret denne uken. Tirsdag ble det kjent at landslagsstjernen ble belønnet med en ny fireårskontrakt av Bournemouth etter 16 mål i Premier League forrige sesong.
Landslagsspissen har virkelig funnet seg til rette på den engelske sørkysten. Nå har King fokus på å gjenskape suksessen fra forrige sesong, og ønsker å score enda flere mål enn i fjor.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
– Andresesongen er vanskeligere fordi alle er obs på meg. Målet mitt nå er å forbedre tallene fra i fjor. Alt fra 17 og oppover er det jeg blir fornøyd med, sier King til Eurosport.no.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.

– Ba meg om å ta mer ansvar

Nå får King også mer ansvar på landslaget. Landslagssjef Lars Lagerbäck har bedt King om å gå foran med et godt eksempel. Statusen som landslagets fremste stjerne betyr mer ansvar.
– Lagerbäck tok meg til side tirsdag og ba meg ta mer ansvar. Spesielt på banen. Jeg vet ikke helt om han vet hvordan jeg er som person utenfor ennå, men spiller man på det høyeste nivået og spiller mot de beste spillerne hver helg, er det et ansvar som følger med det. Når man da kommer på landslaget blir det å overføre den rutinen inn til de andre. Jeg kan også lære mye av de andre som spiller i andre ligaer, sier King.
Ansvar er han klar for å ta. I alle fall på banen.
– Jeg føler at jeg har litt mer ansvar nå. Jeg har alltid vært den yngste. Jeg er litt mer tilbaketrukken og holder meg litt mer for meg selv når jeg er på samling. Det er en utfordring jeg gleder meg til å ta, forteller Premier League-spissen.
– Jeg er ikke så flink utenfor banen. Jeg holder meg mye for meg selv. På banen føler jeg at jeg har et ansvar. Jeg er 25 år nå og har spilt på landslaget siden jeg var 18-19 år. Det blir viktig at de unge som kommer opp føler seg velkommen og at de føler seg trygge slik at de kan yte sitt beste, sier han.

– Pleide å være mer ute enn på hotellet

Lagerbäck har innført noen nye regler på landslaget. Nå må spillerne forholde seg til innetid, det er ikke lov å ha besøk på hotellet og spillerne har ikke lov til å gå ut av hotellet etter middag.
Det har slått positivt ut hos 25-åringen.
– Før gledet jeg meg til samling i Oslo og å være mer med guttene og familie. Jeg pleide å være mer ute enn det jeg var inne på hotellet. Det var kanskje dumt av meg da jeg var yngre, men det er sånn det er når man ikke ser venner og bor i England. Når man først får sjansen, bruker man det fritiden man har. Det var ikke at vi gjorde noe tull. Det var å være med kompiser og spille Playstation, men når man er på samling, så er man på jobb. Det er litt viktig å fokusere, og av og til tenker man ikke alltid hva det kan føre til, selv om du har kamper om tre dager, sier King.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27