SANDVIKA (Eurosport):
– Han er ekstremt voksen i spillestilen, sier Stefan Johansen til Eurosport.
Landslagskaptein har latt seg imponere av 19 år gamle Sander Berge. Stjerneskuddet har tatt belgisk fotball med storm etter overgangen til Genk i vinter. Det ble et innhopp mot Nord-Irland. Mot Tsjekkia får Genk-proffen trolig sjansen fra start av Lars Lagerbäck.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
Norge - Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Player lørdag kveld kl. 20.00.
Saken fortsetter under videoen:

– Han er en fantastisk spiller allerede

Det er noe den 26 år gamle landslagskapteinen liker. Han trives i tospann med Berge sentralt på midtbanen.
– Han mister nesten aldri ballen. Han er en fantastisk type både på og utenfor banen. Han kom inn mot Nord-Irland og fikk vist litt av det han kan. I en kamp der vi slet kom han inn som et friskt pust. Han er en fantastisk spiller allerede til å bare være 19 år, forteller Johansen.
Etter suksessen i Belgia har større klubber som Monaco begynt å snuse på midtbanejuvelen. Kontrasten kunne omtrent ikke vært større. Da Johansen var 19 år spilte han førstedivisjon for Bodø/Glimt.
– Alle karrierer går vel litt ulike veier, men du ser hvor langt han har kommet i dag, sier Berge til Eurosport.

– Virkelig noe å se opp til der

Unggutten er en stor beundrer av landslagskapteinen og prøver å suge til seg så mye lærdom som overhodet mulig under samlingen. Sammen skal læremesteren og eleven regjere på Norges midtbane fremover.
– Det er fantastisk for meg å spille med ham hver trening og utveklse ord. At han deler sitt. Jeg følger ham i Championship og hvordan han har levert. Han bøtter inn mål der i ny og ne. Han har assist og er med i det spillet. Det er virkelig noe å se opp til der, forteller Berge.
Saken fortsetter under bildet:

Stefan Johansen byttes ut for Sander Berge mot Nord-Irland.

Foto: Scanpix

Beundringen går begge veier.
– Han imponerer meg for hver eneste dag. På første samling kom han inn og spurte hvordan ting fungerte. Det er fantastisk å se for oss som er litt eldre, forteller Johansen.
Under landslagssamlingen ønsker Lagerbäck å se en litt mer egoistisk Berge. Det har også vært fokuset til 19-åring på trening de siste dagene.
– Særlig den offensive biten jobber vi mye med om dagen. At jeg gjerne scorer litt mål og har assists. Være litt mer fremover i banen og være en trussel der, ​sier Berge.
Første motstander de to kan true er Tsjekkia. Den kampen ser du på TVNorge og Eurosport Playerfra klokken 20.00.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53