SANDVIKA (Eurosport):
– Han er ekstremt voksen i spillestilen, sier Stefan Johansen til Eurosport.
Landslagskaptein har latt seg imponere av 19 år gamle Sander Berge. Stjerneskuddet har tatt belgisk fotball med storm etter overgangen til Genk i vinter. Det ble et innhopp mot Nord-Irland. Mot Tsjekkia får Genk-proffen trolig sjansen fra start av Lars Lagerbäck.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
Norge - Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Player lørdag kveld kl. 20.00.
Saken fortsetter under videoen:

– Han er en fantastisk spiller allerede

Det er noe den 26 år gamle landslagskapteinen liker. Han trives i tospann med Berge sentralt på midtbanen.
– Han mister nesten aldri ballen. Han er en fantastisk type både på og utenfor banen. Han kom inn mot Nord-Irland og fikk vist litt av det han kan. I en kamp der vi slet kom han inn som et friskt pust. Han er en fantastisk spiller allerede til å bare være 19 år, forteller Johansen.
Etter suksessen i Belgia har større klubber som Monaco begynt å snuse på midtbanejuvelen. Kontrasten kunne omtrent ikke vært større. Da Johansen var 19 år spilte han førstedivisjon for Bodø/Glimt.
– Alle karrierer går vel litt ulike veier, men du ser hvor langt han har kommet i dag, sier Berge til Eurosport.

– Virkelig noe å se opp til der

Unggutten er en stor beundrer av landslagskapteinen og prøver å suge til seg så mye lærdom som overhodet mulig under samlingen. Sammen skal læremesteren og eleven regjere på Norges midtbane fremover.
– Det er fantastisk for meg å spille med ham hver trening og utveklse ord. At han deler sitt. Jeg følger ham i Championship og hvordan han har levert. Han bøtter inn mål der i ny og ne. Han har assist og er med i det spillet. Det er virkelig noe å se opp til der, forteller Berge.
Saken fortsetter under bildet:

Stefan Johansen byttes ut for Sander Berge mot Nord-Irland.

Foto: Scanpix

Beundringen går begge veier.
– Han imponerer meg for hver eneste dag. På første samling kom han inn og spurte hvordan ting fungerte. Det er fantastisk å se for oss som er litt eldre, forteller Johansen.
Under landslagssamlingen ønsker Lagerbäck å se en litt mer egoistisk Berge. Det har også vært fokuset til 19-åring på trening de siste dagene.
– Særlig den offensive biten jobber vi mye med om dagen. At jeg gjerne scorer litt mål og har assists. Være litt mer fremover i banen og være en trussel der, ​sier Berge.
Første motstander de to kan true er Tsjekkia. Den kampen ser du på TVNorge og Eurosport Playerfra klokken 20.00.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27