SANDVIKA (Eurosport.no): Håvard Nordtveit har på ingen måte hatt en ideell oppladning til Norges VM-kvalifiseringskamper. Hoffenheim tapte 1-2 i den første Champions League-kvalikkampen mot Liverpool i Tyskland, og hadde dermed et vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret. Med 3-6-tap sammenlagt ble det lille håpet knust, og ekstra tungt var det trolig for Nordtveit. Nordmannen ble tatt ut før det var spilt 25 minutter, på stillingen 0-3, og flere kritiserte hans involveringer.
– Har du fått med deg noe av den kritikken?
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
– Nei, svarer 27-åringen uten å legge til noe mer.

– Ikke gunstig for din mentale styrke

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er en av de som mener at han ikke har råd til å svikte flere ganger, og tror spilleren kan være ute av laget på kort sikt.
– Det er en lang sesong. Nå blir det mye midtukekamper i forbindelse med Europa League. Han får sikkert muligheten etter hvert, men han er nok ikke tiltenkt en førstelagsplass nå. Svikter han igjen, er det kjørt, sa Rekdal etter helgens Hoffenheim-kamp mot Bayer Leverkusen.
Selv sier Nordtveit at han bevisst unngikk å lese om seg selv i etterkant fordi han visste at han ikke hadde gjort en god figur.
– Det er ikke akkurat det smarteste du kan gjøre å gå rett inn på media eller lese når du vet du har underprestert. Det er ikke akkurat noe gunstig for din mentale styrke. Akkurat det holder jeg meg for god for, sier Nordtveit til Eurosport.no.
Som fotballspiller er man med på både oppturer og nedturer. 27-åringen forsøker derfor å ta med seg det positive fra den siste tiden og virker på ingen måte å være uten selvtillit.
– Jeg vet selv hva jeg står for. Det beviste jeg selv da jeg spilte 2. omgangen hjemme mot Liverpool. Da spilte vi veldig god fotball, egentlig bedre enn det Liverpool gjorde, og da klarte vi å prestere i stedet for å legge oss bakpå, sier han.
Om returoppgjøret sier han følgende:
– Da hadde vi egentlig en offensiv tankegang. Vi visste at vi måtte vinne 2-0, 3-1 eller mer, og det var jo ikke umulig, men kanskje vi var litt for offensive. Da det var 3-0 der før halvtimen var spilt er det tungt som fotballspiller, spesielt når du blir tatt ut, innrømmer han.

Var dønn ærlig mot treneren

Nordtveit har nå rettet fokus mot Norges VM-kvalifiseringskamper. Han har har slått seg til ro med at prestasjonen ikke var god nok, og at det ikke ble Champions League på Hoffenheim, samtidig som han tidlig ga beskjed til trener Julian Nagelsmann om at han ikke følte seg urettferdig behandlet.
– Du må bare si selv at det ikke var godt nok. Det sa jeg selv til treneren. Det var helt rett å ta meg ut for formasjonsbyttet, og det ble mye bedre etterpå. Vi fikk det mer stabilitet i den defensive tryggheten.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27