– Det var flaut. Det er bare å legge seg paddeflat. Det er noe av det flaueste jeg har vært med. Det var dårlig, sier Rune Allmenning Jarstein til Eurosport.
Seks baller måtte Norges keeper plukke ut av nettet. Tyskland rundspilte Norge og herjet med sjanseløse norske spillere. 0–6 for Tyskland er det verste tapet siden 1972.
Hertha Berlin-keeperen mener de norske spillerne og Fotball-Norge må gå i seg selv etter braktapet.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Nå ser vi hvor lista ligger. Hvor gode det går an å være. Når vi ikke er i nærheten må vi se hverandre i speilet og trene bedre enn det vi gjør. Vi har mål om å komme til et sluttspill og da holder det ikke å spille slik. Jeg tenkte tanken på at dette kunne bli stygt, forklarer Jarstein.

King: – Tror vi daffer litt

Norges målscorer mot Asjerbajdsjan, Joshua King, mener at de norske spillerne ikke hadde rett mentalitet da scoringene begynte å hagle inn.
– Når de setter inn 1–0 så tidlig tror jeg vi daffer litt og ikke viser riktig mentalitet. Vi burde bare ha løftet hodet og gått på, men vi gir de for mye tid på midtbanen. De gjør som de vil. Det var ikke gøy å være utpå der i dag, sier King til Eurosport.
Heller ikke kaptein Omar Elabdellaoui var veldig skuffet etter at de norske spillerne fikk en leksjon i effektivt fotball fra Tyskland.
– Det ble veldig ydmykende til slutt der. Når vi møter verdens beste lag og ikke er på, da kan det fort bli veldig ille og det ble det i dag. Det var flaut og skuffende, sier Elabdellaoui til Eurosport.no.
Fotballekspert Thomas Myhre tar et nådeløst oppgjør med de norske spillerne. Den tidligere landslagskeeperen og Eurosports ekspert mener at landslagssjefen har en lang vei å gå med å rette opp i spillerne holdninger.
– Vi fikk oss en lærepenge av dimensjoner. De er bedre fotballspillere kollektivt og individuelt. Vi savner noe som Lagerbäck prøver å implementere. Attityd. En ting er å stå med lua i hånden. Fandenindvolskhet og det å kunne blø for drakten. Jeg savner det også, forklarer Myhre.

– Flere situasjoner der vi blir sveiseblinde

Han får støtte av Eurosports ekspert, Bengt Eriksen. Han mener at det ikke hjelper å spille 4-4-2 eller 4-5-1 så lenge spillerne viser elendige holdninger ute på banern.
– Vi har flere situasjoner der vi blir sveiseblinde før ting oppstår. Det er relativt enkelt å forutse hva som skal skje, sier Eriksen, og bruker Tysklands 5–0 mål som eksempel.
Der var Norge i overtall, 5 mot 4.
– Slike ting er utilgivelig. Det skal være mulig å gjøre noen med før den scoringen til Goretzka. Attityd er holdninger. Og holdninger ligner på innstilling. Og broren til innstilling er verbet å gidde. I dag så det ikke ut som de gadd. Når Joshua King sier at vi hadde litt dårlig mentalitet og når Jarstein sier at det er flaut: Det blir flaut når du ikke gidder å gjøre så godt du kan. En del av dette kunne vi ha ryddet opp i. Da er det helt likegyldig om det er fire eller fem bak. Jeg synes det var trist og vondt å se på. Det var et slett forsøk, tordner Eriksen.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40