Sandvika (Eurosport.no):
– Vi vant «The Double» i første året mitt og har vært med å bidra hele veien. Det er veldig artig når man bidrar til å vinne. Så tok vi poeng- og scoringsrekorden. Det er kult, sier Mohamed Elyounoussi til Eurosport.no.
22-åringen er stinn av selvtillit etter en strålende debutsesong i sveitsiske Basel. Før jul fikk han prøve seg i Champions League. Etter jul har kantspilleren vært sentral i laget hos sveitserne og klorte til seg en fast plass.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
– Jeg brukte det første halvåret på å spille meg inn og bli kjent med omgivelsene og måten vi skal spille på og alt det der. Jeg visste at jeg skulle få starte den første kampen etter jul. Da handlet det kun om å ta vare på sjansen. Det gjorde jeg, sier han.
VM-kvalikkampen mellom Norge og Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Playerkl. 20.45.

Gleder seg til mer spill i Champions League

Neste sesong venter det mer spill i Champions League, med 22-åringen som en sentral del av laget.
– Det var erfaringsmessig veldig kult å være med nå sist. Jeg fikk prøvet meg der og jeg føler at det også gikk fint. Jeg kunne også blitt matchvinner borte for Ludogorets. Jeg var nær ved å score, men det var en veldig fin erfaring. Jeg fikk også starte de to kampene før. Jeg gleder meg til neste sesong også, sier kantspilleren.
Han fikk starte i Lars Lagerbäck debutkamp mot Nord-Irland. Landslagssjefen har laget så og si klart. Elyounoussi vil ikke forskuttere noen startplass mot Tsjekkia, men han er en anvendelig spiller for Lagerbäck og vil gjerne bidra til en seier. For er det noe han mener Norge trenger så er det nettopp det.
– Jeg kan bekle alle de offensive rollene. Jeg trives best på kant, men det spiller ingen rolle hvilken side. Jeg spilte mest venstre i Molde og mest høyre i Basel, forteller 22-åringen.
Saken fortsetter under bildet.

Mohamed Elyounoussi

Foto: Scanpix

– Det er de beste kvalitetene med ham

Det er en jevn duell mellom Elyounoussi, Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget og Anders Trondsen, som er spillerne som kjemper om en plass på kanten. Landslagssjefen mener Elyounoussi passer godt inn i måten han ønsker å spille fotball på, men synes det er lite som skiller spillerne i posisjonene.
– Elyounoussi er en kvikk spiller. Han kan både servere og komme på løp dypt i banen. Det er de beste kvalitetene med ham, sier Lagerbäck til Eurosport.no.
– Møter vi et veldig bra lag velger jeg kanskje en spiller som er litt sterkere defensivt enn mot et mindre bra lag, fortsetter svensken.
Elyounoussi er klar for å bidra begge veier om landslagssjefen ønsker det. Selv mener han at han har ferdigheten Lagerbäck ser etter.
– Jeg har i hvert fall arbeidskapasiteten til det. Det var noe Basel så i meg. At jeg var en toveisspiller. Så det kan jeg også bidra med. Løpskapasiteten. Så har jeg masse av X-faktoren fremover, forteller 22-åringen.
VM-kvalikkampen mellom Norge og Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Player kl. 20.45.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27