Sandvika (Eurosport.no):
– Nå er det viktig at alle tar det ansvaret. I perioder har det kanskje vært for få om det, men nå tror jeg alle er innstilt på å gå ut å gjøre sitt aller beste, sier Tore Reginiussen til Eurosport.no.
Fredag kom Kjetil Rekdal med krass kritikk av spillerne på landslager for manglende lederskap og ansvarsfraskrivelse. Er det noe landslagssjef Lars Lagerbäck har vært tydelig på denne uken er det at han ønsker å se flere ledere i det norske landslaget. Svensken har merket seg at Reginiussen har egenskapene han etterlyser hos de norske landslagsspillerne.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
Norge - Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Playerlørdag kveld kl. 20.00.

– Det er en viktig posisjon

Mye tyder derfor på at Reginiussen og Nordtveit blir stopperparet mot Tsjekkia. 31-åringen er klar for å bidra for Norge.
– Forhåpentligvis blir det en bra opplevelse og en bra kamp. Vi gleder oss til å spille igjen etter en relativt lang samling. Vi har trent mye, slik at nå blir det godt å komme til kamp for å teste oss litt der. Se hvordan vi står, forteller Reginiussen.
Selv tror 31-åringen at han er en ledertype. I Rosenborg-drakten har han levert en god vårsesong og har vist seg som en av lederne i laget. Han er klar til å bli forsvarssjef. En rolle han har hatt i klubblagene.
– Jeg er en av de eldste og kanskje er en av de som har mest rutine. Man må prøve å ta den rollen og bidra med det man kan. Det er en viktig posisjon som midtstopper å kunne ta litt ansvar både verbalt og litt med kroppsspråk. Vise at man går foran. Hvis jeg får sjansen kommer jeg definitivt til å prøve å være en leder for å prøve å få med resten av gjengen, forteller Reginiussen.
Saken fortsetter under saken.

Tore Reginiussen på landslagstrening sammen med Haitam Alessami og Even Hovland.

Foto: Scanpix

– Vi har snakket mye det

Denne uken har Lagerbäck snakket med spillerne om at flere må ta ansvar. For det er noen ting svensken er opptatt av at spillerne skal vise og det er ikke helt ulikt hva en tidligere svenske i Rosenborg også poengterte.
– Han har vært tydelig på kravene. Han vil se spillere som kan by på seg selv som har «attitude» og pondus, forteller Reginiussen.
– Har det vært hans hovedbudskap denne samlingen?
– Vi har snakket mye om det. Det er et viktig område hvor vi har et stort forbedringspotensial og der vi kan bli bedre alle sammen. Der vi virkelig går foran og tar ansvar. Det er viktig. Særlig når man har tøffe perioder at man stikker frem brystet og hodet, og virkelig bare går ut og tar for seg. Det er et godt utgangspunkt å bygge videre på, sier 31-åringen.
Det er dette Lagerbäck har forsøkt å innprente i hodet på spillerne denne uken.
– Det handler om å få spillerne til å ta ansvar og at de skjønner at absolutt alle må være med å bidra hvis vi skal være med å få resultater. Det handler ikke nødvendigvis om det å rope høyest, men at man ser at det er folk som går foran. At det betyr noe å spille landskamp og virkelig gir 100 prosent. Det er en fin måte å lede på det også, sier Reginiussen.
– Nå er det viktig at alle tar det ansvaret. I perioder har det kanskje vært for få om det, men nå tror jeg alle er innstilt på å gå ut å gjøre sitt aller beste.
Norge - Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Player lørdag kveld kl. 20.00.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27