SANDVIKA (Eurosport.no): Både Bjørn Maars Johnsen og Ohi Omoijuanfo kjemper om en plass sammen med Tarik Elyounoussi ved siden Alexander Søderlund på topp mot Tsjekkia.
Treningsuken har vært bra og begge to har fått vist seg frem for Lars Lagerbäck. Begge de to nykommerne håper på å bli Søderlunds makker.
– Akkurat nå handler det om å prøve å pushe oss selv og laget. Han vil spille og jeg vil spille. Vi er her som et lag. Om vi spiller sammen eller sitter på benken, det er det samme. Vi er glade for å være her, sier Bjørn Maars Johnsen til Eurosport.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
Norge - Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Player lørdag kveld kl. 20.00.

– Det har vært veldig tøft

Trolig blir minst en av de to en joker for landslagssjefen. Omoijuanfo vil vise at han kan bli en viktig mann. Vårsesongen i Stabæk har vært og og spissen er Eliteseriens målkonge. Det kan komme godt med for et norsk lag som har slitt foran mål i VM-kvalifiseringen. Fem mål på fem kamper. Ett mot Tsjekkia og fire mot lille San Marino.
På treningene denne uken har spissene terpet mye på avslutninger.
– Begge to vil starte og vise at vi fortjener å være her. Om det blir som jokere eller om det blir fra start, er jeg veldig sikker på at begge to kan gjøre en god jobb, sier Omoijuanfo til Eurosport.
Men det er én ting som har overrasket begge nykommerne. Begge to mener nivået på treningene er tøffere og høyere enn hva de er vant med.
– Det er høyt tempo. Det er bra nivå på mange av guttene. Jeg har i hvert fall kjent litt på det, forklarer Omoijuanfo.
– Har det vært tøft?
– Ja, jeg synes det har vært veldig tøft. Tøffere enn hva jeg forventet.
Saken fortsetter under bildet.

Bjørn Maars Johnsen og Ohi Omoijuanfo på landslagstrening denne uken. Lørdag håper de på en plass på laget.

Foto: Scanpix

– En veldig spennende spisskompetanse

Hearts-spissen ble også litt overrasket over nivået.
– Det er spillere som kommer fra Tyskland og Frankrike. Nivået var mye høyere enn jeg forventet. Alle prøver å vise hva de er gode for. Det er veldig spennende at laget er så godt. Vi får se hvordan det går. Treningene er intense som alltid uansett hvor man kommer, forteller Johnsen.
Landslagets assistenttrener Per-Joar Hansen synes det har vært fint å se de to spissene på nært hold denne uken, men noen plass på laget vil han ikke love.
– Det er to gutter som har kommet inn på en veldig fin måte. Du ser at det er to gode fotballspillere. Ohi med sin smartness og evne til å stikke i bakrom. Han har gjort en del mål i Eliteserien og du ser at han vokser som menneske på det. Så har vi Bjørn som har gått en litt annen vei enn våre spillere som har vært her før. Det er en spiss med et god skudd. God i luften. Han kommer veldig høyt. En veldig spennende spisskompetanse, sier Hansen til Eurosport.
Norge - Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Player lørdag kveld kl. 20.00.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53