(SANDVIKA) Eurosport.no:
Even Hovland har flyttet ut av leiligheten i Nürnberg og har i disse dager base hjemme i Sogndal. Det betyr at flyttelasset enn så lenge er på plass i saftbygda. Veien videre er imidlertid høyst usikker.
– Vi får vente å se. Jeg har tatt det med ro i to uker. Jeg har fått litt fri og koblet av etter en sesong, så får vi ta det opp etter samlingen, sier han til Eurosport.no.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Skaff deg tilgang til Eurosport Player: Se Norge-Tsjekkia lørdag 20.45
På klubblaget Nürnberg var han stadig inn og ut av startelleveren. Det resulterte i at han startet 16 kamper i det som ble hans siste sesong i Tyskland – i hvert fall for denne gang.
– Jeg er motivert for å starte et nytt kapittel. Jeg er ferdig med Nürnberg og ser frem mot nye utfordringer, sier han.
– Frister det med et comeback i Norge eller er det for tidlig?
– Jeg håper selvfølgelig å være ute lengst mulig, men man må være åpen for alt og ta en vurdering på det som kommer. Vi kan ikke velge og vrake for å si det sånn. Jeg må vurdere hvert eneste tilbud jeg får og se hva som er det beste for meg og familien.
Det er imidlertid spesielt én klubb som skiller seg ut i Eliteserien for Hovland – nemlig Sogndal.
– Det har alltid vært en drøm om å komme tilbake og avslutte der. Om det er nå eller om fem år vet jeg ikke. Jeg må se hvilke tilbud som kommer, sier han.

Spiller for egen klubbfremtid

Eurosport vet at Vålerenga er en av flere klubber som har fulgt med på Hovland, men midtstopperen vil ikke avsløre for mye om hva han synes om interessen fra Ronny Deila.
– Det er alltid kjekt når folk vil ha deg, men vi må se an tilbudene eventuelt. Jeg har lyst til å være ute lengst mulig, men vi må ta en vurdering når tilbudene ligger der, sier Hovland, som hevder at alt er satt på vent til etter samlingen.
– Du spiller disse kampene her for din egen klubbfremtid?
– Ja, egentlig. Det viktigste er å være med på landslaget og få internasjonale kamper. Det hjelper på selv om det har vært lite spilletid i Nürnberg, sier landslagsstopperen.
En god innsats mot Tsjekkia på lørdag og Sverige tirsdag 13. juni kan derfor gjøre Hovland langt mer attraktiv for klubber i utlandet.
Se Hovland og resten av landslaget i aksjon på TVNorge og Eurosport Player fra 20.45 på lørdag.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40