SAN MARINO/OSLO (Eurosport.no):
Livet smiler for Jo Inge Berget. I september fikk han en sønn, samtidig som Malmö troner øverst i svensk fotball.
– Det føles veldig bra. Jeg har blitt pappa, og vi har en god luke på tabelltopp i Sverige, så jeg håper at vi skal dra i land det gullet der også, sier Berget til Eurosport.no.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Mye tyder på at det vil bli en enkel oppgave. Med ni poeng til Djugården, med fire kamper igjen å spille, må det meste gå galt dersom gullet glipper.

– Meg, meg og meg

Klubben vil dermed etter all sannsynlighet ta tittelen, men ikke alt er som det var før i Bergets liv. Mye er grunnen til det er den lille sønnen.
– Det har blitt annerledes. Det har vært ganske mange år nå der det har handlet mye om meg selv, og meg og meg. Plutselig kommer det en som tar mye oppmerksomhet, så det blir mye på hans premisser. Samtidig har jeg en dame som er veldig flink til å la meg slappe av og gjøre mitt likevel, så står hun for matingen, sier han.
Les også: Bergets beskjed til dama: – Regner med hun kniper igjen

Slår tilbake mot intervju

Nylig nådde han overskriftene i medier i både Norge og Sverige etter å ha blitt sitert på at han ville forlate Malmö hvis han ikke fikk spille i favorittposisjon. Det var den svenske Fotbollskanalen som gjorde intervjuet der det ble hevdet at Berget, som er på utgående kontrakt, ikke ville skrive under en ny avtale uten garantier om posisjon.
Les også: Berget på utgående kontrakt vil spille i favorittposisjonen
Landslagsspilleren hadde ikke forventet den voldsomme reaksjonen på intervjuet, men innrømmer at partene fortsatt ikke har kommet til enighet om noen ny kontrakt.
– Det har ikke kommet noe nærmere, og det er klart at det ble nok slått litt større opp enn det jeg mente det som. Om jeg skulle bestemt helt selv, hadde jeg kanskje spilt litt høyere opp i banen, men jeg gjør jobben der jeg blir satt.
– Vi har blitt enige om at det viktigste blir å dra i land det gullet, og det skal vi gjøre, sier han.

Vil få revansje for England-oppholdet

Hvis angriperen får det som han vil, fortsetter han et annet sted enn i Sverige. 27-åringen har tidligere vist at han har latt seg lokke av tanken på et fotballeventyr i England, etter at han ble hentet til Cardiff i 2014 av daværende manager Ole Gunnar Solskjær.
– Jeg har sagt at jeg har lyst til lå prøve meg på et enda høyere nivå igjen. Om de tilbudene skulle komme, så er det klart det er interessant. Om de ikke skulle komme, så trives jeg veldig godt i Malmö og føler at det også er veldig bra, presiserer han.
– Har du noe ugjort?
– Ja, det er klart at jeg har vært en tur i England der ting ikke stemte helt. Jeg skulle gjerne ha vist at jeg kan ta det nivået også.
  • Norsk seier? Lad opp til San Marino–Norge torsdag fra 20.00 på Eurosport Player og MAX.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40