SAN MARINO (Eurosport.no):
Han er vokst opp i Stavanger, men valgte å flytte som 18-åring da han ikke ble satset på i Viking.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Etter ett år i Middlesbrough i 2013/14-sesongen vendte han hjem til Stabæk og ble i 2016 en dominerende spiller på bæringenes midtbane.

– Celtic- og Ajax-kampene gir selvtillit

Likevel er det i høst han har fått et skikkelig gjennombrudd der det hele startet - som venstreback – og med Haitam Aleesamis skadefravær er 22-åringen den åpenbare kandidaten på backplassen torsdag kveld.
– Jeg føler i alle fall at jeg har levert i de kampene som har betydd mye, spesielt borte mot Celtic og Ajax var det solid. Det er erfaringer som er kjekt å ta med seg og du føler at du har noe her å gjøre, og det er kjekt, sier Meling til Eurosport på landslagets hotell i San Marino.
– Hvilke signaler har du fått fra landslagsledelsen etter den travle høsten din?
– Vi får bare se på torsdag. Det virker som trenerne er fornøyde med det de har sett. Kroppen kjennes fin, det er kjekt å spille kamper. Akkurat nå så har jeg overskudd til det meste, smiler Meling.
Lagerbäck var full av lovord om Meling på tirsdagens pressekonferanse.
– Han er et veldig aktuell for den plassen. Først og fremst på grunn av farta hans, spilleforståelsen og hans gode offensive bidrag, roste svensken.
Les også: Henriksens oppgjør med Premier League-manageren

Strategisk valg

Etter en kanonsesong som Stabæks midtbaneturbo i 2016, lurte mange før sesongen på hvor på banen han ville ende opp i Rosenborgs slagkraftige mannskap. Det gjorde ikke Meling eller Kåre Ingebrigtsen.
– Jeg gikk til RBK som venstreback og det var planen. Det var der jeg hadde lyst til å dyrkes. Rundt omkring i verden er det få backer og der det er mulig å komme lengst, beskriver han.
– Du kikket på fotballkartet og plottet ut der muligheten for internasjonal karriere var størst?
– Det er ikke til å skyve under en stol at det er mindre konkurranse på venstreback enn sentral midtbane i fotballverdenen. Så ja, det var en medvirkende faktor for RBK-valget, sier Meling.
Les også: Sandefjords toppscorer med landslagscomeback

Bærer ikke nag

At veien til en mulig landslagsdebut på favorittposisjonen ikke har vært en strak reise på første klasse setter han i dag pris på. Så får det heller være at det kanskje sitter noen i Viking som angrer på at Meling ikke ble satset på – visstnok fordi han ble ansett som for liten og spe.
– Det kan hende (de angrer)... Men da jeg dro fra Viking spilte Kristoffer Haugen fast på a-laget og du kan ikke skvise inn alle, sånn er det bare. For meg har det vært en veldig gøy reise, jeg har lært mye overalt og tatt fine steg underveis, oppsummerer 22-åringen med seks U21-landskamper.
Torsdag kveld er han klar til å endelig få debuten også på A-landslaget.
Norges kamp mot San Marino ser du på Eurosport Player og MAX fra 20.00.
Les også: Har du sett en merkeligere fotballarena?
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40