Det er ingen hemmelighet at Sander Berge skal være sterkt ønsket av Sevilla. Den spanske storklubben skal ha lagt inn et bud på rundt 110 millioner kroner, melder blant andre spanske medier.
På tirsdagens pressetreff var et av de mest stilte spørsmålene naturligvis om hva hovedpersonen tenker om interessen, for det var liten tvil om at han hadde fått det med seg.
– Det er selvfølgelig alltid en stor anerkjennelse når slike klubber viser såpsas stor interesse. Sevilla er en veldig bra klubb som spiller i en topp liga med Champions League og Europa League annethvert år, sier Berge til Eurosport.no.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Det er moro, men utover det, så er jeg Genk-spiller og er nå på landslagssamling og gleder meg til to kule oppgjør her, så det er egentlig fokus, sier han.
– Hvor reelt føler du det er?
– Jeg føler ikke jeg er en del av den prosessen, så det blir mer for meg å holde beina plantet på jorden og tenke på at det kommer to store kamper jeg kan vise meg frem i og få gode prestasjoner med laget.

Vil ikke bli den dyreste spilleren

Berge er i en komfortabel posisjon: Han kan velge å fortsette i Genk (har fire år igjen av kontrakten) og skaffe seg ytterlige erfaring eller satse på en overgang til en større klubb. Skulle Sevilla-flørten gå hele veien til antatt salgssum, blir han den nest dyreste norske fotballspilleren. Bare Tore André Flo (fra Chelsea til Rangers for 131 mill. i 2000) har kostet mer.
Berge har vært i Genk bare i vel et halvår. Han kom fra Vålerenga i januar, og føler fortatt han kan utvikle seg videre i den belgiske klubben.
– Jeg føler jeg har en veldig god sportslig hverdag i Belgia og Genk. Jeg har bare vært der i seks måneder, så for min del føler jeg ingenting stort rundt det hele. Jeg tar det med ro og føler jeg har det veldig bra der jeg her, sier han til Eurosport.no.

Lagerbäck vil ikke lukke døren

Landslagssjef Lars Lagerbäck sa mandag at han ville avvente situasjonen og regnet med at Berge ville være fullt fokusert på landslagets kamper mot Aserbajdsjan fredag, og Tyskland mandag. Lagerbäck og Berge er enige om en plan om noe skulle skje.
– Hvis noe hender er vi enige om hvordan vi skal reagere. Jeg vil ikke låse meg helt, men på generelt grunnlag vil jeg si at det skal skje noe eksepsjonelt for at noen av spillerne får forlate en landslagssamling for lengre tid, sa Lagerbäck under tirsdagens pressekonferanse.
Det spanske overgangsvinduet stenger fredag ved midnatt, vel en time etter at Aserbajdsjan-kampen er slutt.
(©NTB/Eurosport.no)
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40