For første gang på nesten to år var Nicklas Bendter å se i startelleveren på det danske landslaget. Åge Hareides menn kunne sikre play off i sin gruppe om de tok poeng mot Romania.
Det er første gang RBK-spissen startet for landslaget siden play-off-kampen mot Sverige i november 2015. Han har også vært utenfor landslaget frem til i høst. Men etter en god sesong i Rosenborg har han kommet inn i varmen igjen.
– Stemningen i garderuben er trykket. Den er litt vanskelig å svelge dette akkurat nå, men vi er videre og det er det viktigste, sier den danske spissen til Kanal 5 etter kampen.
EM
Hareide om Eriksen: – Utrolig lettet
12/06/2021 PÅ 19:10

Annullert mål

Bendtner takket for denne tilliten ved å markere seg sterkt i den avgjørende kampen i Parken. Flere ganer måtte Hareide rive seg i håret mens han så 29-åringen storme fremover banen på sjanse etter sjanse.
Men akkurat som det har ligget en liten barriere i å starte en landskamp for Bendtliger, ligger det en barriere når det gjelder å score for han også. 29-åringen har nemlig ikke scoret i landslagsdrakten siden 2015 da han scoret hattrick under en vennskapskamp mot USA der de hvite og røde vant 3-2.
I det 37. minutt i søndagens kamp tydet det meste på at landslagsspøkelset for alvor var borte for RBK-spissen. Alene med keeper gjorde han alt riktig og satte ballen i mål.
Artikkelen fortsetter etter videoen!
Men målet ble feilaktig annulert for offside.
– Det var en kjempefeil. Det var synd, sa Åge Hareide om situasjonen etter kampen.

Sikret straffe

I andre omgang var Bendter flere ganger på plass i det avgjørende situasjonene. Etter 59 minutter ropte 29-åringen etter å ha blitt revet ned av Ganea på bakerste stang etter å ha stupt mot ballen og headet mot mål.
Dommeren pekte på krittmerket og Christian Eriksen satte ballen trygt i mål. I det 68. minutt ble 29-åringen byttet ut etter nok en gang å ha markert seg på en god måte denne høsten.
Artikkelen fortsetter etter videoen!
Romania kom tilbake to minutter før slutt. Ciprian Ioan Deac utnyttet Danmarks dårlige forsvarsspill og sørget for 1-1 i parken.
Polen vant 4-2 i sin siste kamp. Dermed vant de gruppa, Danmark tok andreplassen og sikret play off.
– Vi fokuserte på at komme til play off, og det har vi nå. Men vi i og med at vi slipper inn et mål har vi kanskje gått glipp av en god seeding, sa Bendtner etter kampen.
EM
– Spillerne har snakket med Christian
12/06/2021 PÅ 19:04
EM
Eriksen er våken og sendt til undersøkelser ved Rigshospitalet
12/06/2021 PÅ 17:01