Det var Danmarks fotballforbund (DBU) som på Twitter meldte at Eriksen er våken og til ytterligere undersøkelser på Rigshospitalet i København.
Da hadde Uefa nettopp meldt at tilstanden hans var stabil.
EM
Hareide om Eriksen: – Utrolig lettet
12/06/2021 PÅ 19:10
Bilder tyder på at han var ved bevissthet også da han ble brakt av banen. En fotograf i Reuters sa ifølge Ekstra Bladet at han så at Eriksen løftet armen til pannen mens han ble båret mot garderoben.
TV-bildene viste at det ble satt i gang hjerte- og lungeredning ute på banen etter at Inter-spilleren falt om og ble liggende i slutten av den første omgangen.
Resten av det danske laget stilte seg i ring rundt spilleren mens Eriksen fikk behandling, tydelig preget av den dramatiske situasjonen.
En rekke leger og annet helsepersonell tok seg også ut på banen for å behandle Eriksen.
Etter nesten et kvarter ble han båret ut mens vakter holdt opp laken for å hindre innsyn. Det var helt stille på stadion mens Eriksen ble behandlet.

Falt om

Det var etter drøyt 42 minutters spill at Eriksen segnet om ute ved den ene sidelinjen i Parken.
Han hadde vært på et løp inn i feltet, men Paulus Arajuuri klarerte ballen ut over sidelinja. Eriksen løp ut mot siden, og innkastet ble tatt mot ham, men i stedet for å dempe ballen falt han forover og ble liggende.
Både med- og motspillere vinket umiddelbart for å få leger inn på gressmatten. Kampen ble avbrutt på grunn av den stygge hendelsen.
– Plutselig blir fotballen helt uvesentlig, sa tidligere landslagstrener Egil «Drilo» Olsen, som kommenterer mesterskapet for NRK.
Spillere og dommere gikk i garderoben. Publikum fikk over høyttaleranlegget beskjed om å bli sittende og avvente videre informasjon.
Kampen ble gjenopptatt senere lørdag kveld. Finland vant 1-0.

Støtteærklæringer

Eriksen kom til EM etter å ha bidratt til at Inter sikret det italienske seriemesterskapet. Han hadde der kjempet seg tilbake etter en tung innledning på karrieren i Inter. Han flyttet til Italia etter flere sesonger i Tottenham.
Finland møter etter EM-planen nabo Russland i St. Petersburg onsdag. Dagen etter får Danmark besøk av Belgia, topplaget på Fifa-rakingen. Den kampen spilles i København, som alle danskenes tre gruppekamper i EM.
Mens publikum ventet på en avklaring, viste de sin støtte til den danske stjernespilleren. Finske tilhengere ropte «Christian», og danskene svarte «Eriksen».
Samtidig strømmet støtteerklæringer til Eriksen inn i sosiale medier fra hele fotballverden.
(©NTB / Eurosport)
EM
– Spillerne har snakket med Christian
12/06/2021 PÅ 19:04
EM-kvalifisering
Hareide fortvilet tross EM-jubel
19/11/2019 PÅ 07:18