– Det kribler, det gjør det. Herregud, vi har gledet oss til det her siden vi kvalifiserte oss, men da var det så lenge til, og nå er det en dag til vi starter. Det er artig, sa Guro Reiten til NTB etter den siste treningen.
Hun er en av dem som får sin VM-debut lørdag. Det gjør også Caroline Graham Hansen, selv om hun har vært stjerne på landslaget siden hun hjalp laget til EM-finale som 18-åring i 2013. Forrige VM mistet hun med skade.
– Jeg gleder meg til kampen begynner. Det kjennes som gruppa er klar. Vi har sett bra ut på trening, og jeg tror det kan bli veldig gøy, sier hun.
VM for kvinner
VM-medaljedrømmen og OL-håpet knust for Norge
27/06/2019 PÅ 20:56
– Det kribler. Nå har vi fått trent på det vi hadde lyst til å terpe litt ekstra på. Jeg tror alle har en god følelse, og vi håper på en god start.
Isabell Herlovsen fikk sin VM-debut allerede i 2007 og er klar for sitt fjerde VM-sluttspill, men også hun lengter etter avspark.
– Det er veldig god stemning i gruppa, og jeg tror alle gleder seg. Jeg har ventet på dette siden vi kvalifiserte oss i september, og det kommer til å bli veldig gøy, sier spissen som gjorde hattrick i generalprøven mot Sør-Afrika.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Skal nyte det

– For min egen del var det veldig godt å få putta noen mål. Det hjelper selvfølgelig på selvtilliten. Jeg synes vi til tider spilte bra angrepsfotball. Mot Nigeria tror jeg det blir en kamp hvor vi kommer til å ha ballen en del. Vi må være tålmodige og gjøre det vi har øvd på lenge, sier hun.
Reiten tror ikke det vil bli høye skuldre når VM omsider er i gang.
– Det er god stemning, men de siste dagene tror jeg alle har merket at det er noe ekstra som skal skje. Vi prøver å få fram smilet mest mulig. Jeg har drømt om å spille VM så lenge jeg kan huske, og nå skal jeg oppleve det. Da skal jeg nyte øyeblikket og ha det artig, sier hun.
Hun er forberedt på en uvant motstander.
– Nigeria er ikke veldig organisert, men har enkeltspillere som skal gjøre det store. Det var litt derfor vi spilte mot Sør-Afrika, for å få testet oss mot en uvanlige motstandere. Det er ikke som å møte et europeisk lag. Det er lange avstander og lange baller. Vi må holde våre avstander så vi kan kontrollere dem, sier hun.

Klokt valg

Caroline Graham Hansen var glad for å bli brukt som spiss under VM-oppkjøringen hjemme, men er forberedt på å havne på kant igjen lørdag, som i generalprøven.
– Det er litt taktikk i det. Vi vet det blir krig mot tre stoppere, og da er det ikke dumt å kjøre to sterke spisser med god fysikk på topp som boksspillere. Hvis det er det som skjer så er tenker jeg at det et klokt valg mot en sånn motstander, sier hun.
Hun var nest eller tredje sist på en haug med mål i generalprøven.
– Jeg bidrar med det jeg kan bidra med og gleder meg bare. Jeg vet at uansett hvor jeg spiller så har jeg et bra lag rundt meg som kan sørge for at det blir gøy å spille uansett hvor jeg er på banen.
Trolig norsk lag (4-4-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Maria Thorisdottir, Kristine Minde – Caroline Graham Hansen, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten – Isabell Herlovsen, Lisa-Marie Utland.
(©NTB)
Sett denne?
VM for kvinner
Englands spørsmålstegn startet VM-kvartfinalen – uendret norsk lag
27/06/2019 PÅ 18:08
VM for kvinner
VM-laget fikk besøk av kronprins Haakon før kvartfinalen
27/06/2019 PÅ 17:27