England jaget utligning mot slutten, men kom ikke nærmere enn da Lucy Bronze i kampens siste ordinære minutt hamret til på en retur og traff Nilla Fischer i hodet der den svenske stopperkjempen sto på streken.
Dermed har svenskene for fjerde gang tatt medalje i VM for kvinner, etter bronse i 1991, sølv i 2003 og bronse i 2011. England var stor favoritt til å kopiere bronsen fra 2015, men virket tross en hviledag mer mattere en svenskene etter å ha slitt seg ut på den tøffeste halvdelen i cupspillet.
– Jeg forstår ikke hvordan de orker å danse og synge etter det vi har vært gjennom, men det kan ikke bli bedre enn dette. Alle sto opp og kjempet, sa veteranen Caroline Seger etter sin 200. landskamp i et intervju vist på NRK, før intervjuet ble avbrutt da hun ble overfalt av jublende lagvenninner.
VM for kvinner
VM-medaljedrømmen og OL-håpet knust for Norge
27/06/2019 PÅ 20:56
Tre dager etter semifinaletapet mot Nederland gikk Sverige på banen i ettermiddagsheten i Nice med et høyt og aggressivt press som tilsynelatende tok England på senga. Phil Nevilles lag, som i kvartfinalen kjørte over Norge fra start, ble selv overkjørt.
– Oi, oi, oi, hvilke helter. Jeg trodde aldri vi skulle spille ut England på den måten, sa Sveriges landslagssjef Peter Gerhardsson.
Kosovare Asllani ble båret ut i semifinalen, men hun var tilbake fra start, og etter ti minutter var hun på akkurat rett sted da Alex Greenwood klarerte Fridolina Rolfös innlegg blindt og svakt rett ut. Asllani lot seg ikke be to ganger og banket ballen i mål.

Herjet

Sveriges høyrekant Sofia Jakobsson herjet innledningsvis. Etter et kvarter brøt hun gjennom på kanten sin og skjøt i stolpen. På vei ut traff ballen keeper Carly Telford, men spratt på rett side av stolpen med engelske øyne.
Ikke mange minutter senere dukket Jakobsson opp på venstresiden, og dermed sto det 2-0. Stina Blackstenius ble spilt frampå kanten og spilte ut til Jakobsson, som fikk mye rom, avanserte og skrudde ballen inn i lengste hjørne.
Mens svenskene jublet for to måls ledelse ble Rolfö gråtende hjulpet ut. Hun skadet ankelen i angrepet som ga 2-0 og kunne ikke fortsette.
Sveriges høye press kunne heller ikke fortsette, og England slapp inn i kampen. Forhåndsfavoritten begynte å komme til store sjanser, og etter en halv time skapte Fran Kirby ny spenning da hun ble spilt fram på høyresiden, vendte bort en motspiller og skjøt stolpe-inn i lengste hjørne.

Nytt VAR-drama

Bare to minutter senere jublet Neville vilt på sidelinja etter at Ellen White dempet Beth Meads innlegg på brystet, kriget seg rundt Linda Sembrant og skjøt i mål. White, som scoret i fem av Englands seks tidligere VM-kamper, deriblant alle tre i cupspillet, rakk å gjøre sin Anthony Modeste-feiring med fingrene som briller før dommeren koblet inn VAR og stoppet den engelske gleden.
Bildene viste at ballen trolig var borti armen til White på hennes vei forbi Sembrant, og målet ble annullert. Det skapte sterke reaksjoner fra britisk hold på sosiale medier.
– Dommeren sa at ballen traff armen. Jeg vet ikke, jeg har ikke sett det om igjen, men om det er riktig så er regelen slik, sa White.
Også i semifinalen mot USA fikk White det hun trodde var et utligningsmål annullert etter VAR-gjennomgang.
Seks minutter på overtid i omgangen fikk White en ny sjanse da hun ble spilt gjennom på siden, men Hedvig Lindahl reddet hennes ikke altfor gode skudd med en beinparade.
Samme Lindahl holdt på å rote det til med en stygg utrusning tidlig i 2. omgang, men slapp unna, og siden hadde svenskene brukbar kontroll på motstanderen, iallfall inntil Bronze hadde sin kjempesjanse i det 90. minutt. Til slutt ble det svensk jubel i Nice.
(©NTB)
VM for kvinner
Englands spørsmålstegn startet VM-kvartfinalen – uendret norsk lag
27/06/2019 PÅ 18:08
VM for kvinner
VM-laget fikk besøk av kronprins Haakon før kvartfinalen
27/06/2019 PÅ 17:27