Oppdatert 02/12/2023 klokken 00:59 GMT+1

I en kamp som Norge ikke kunne tape sto Norges superspiss frem og sørget for at håpet om andreplass i Nations League-gruppa fortsatt lever.

Roser hattrick-helten: – Voldsomt nivå

ULLEVAAL STADION (Discovery):
Norge - Portugal 4-0 (2-0)
I sin første landskamp siden sommerens VM-skuffelse viste Norges superspiss Ada Hegerberg seg fra sin aller beste side mot Portugal.
Først stanget hun Norge i en tidlig ledelse, før hun like etterpå doblet ledelsen med et godt plassert straffespark med høyrefoten. Like etter sidebytte var det venstrefoten til storscoreren som sørget for et perfekt hattrick for stjernespissen, og hva som endte med en overbevisende 4-0-seier over Portugal.
Seieren fører Norge forbi Portugal i Nations League-gruppa, og opp på tredjeplassen. Norge står med fem poeng, Portugal har tre.
– Jeg er veldig glad. Veldig glad for å få muligheten til å spille på hjemmebane igjen, for det er lenge siden sist. Også var det selvfølgelig et fint resultat i en veldig viktig kamp for oss, så vi nyter denne seieren i kveld, sier Hegerberg til Discovery.
– Stemninga i gruppa i er veldig, veldig god. Å spille en sånn type kamp når det er lenge siden vi har vunnet, og dermed er selvtilliten litt preget av det, så det å håndtere den pressede situasjonen og svare på den måten som vi gjør i dag, det er jeg veldig fornøyd med, sier Leif Gunnar Smerud til Discovery etter kampen.
I den andre kampen i Norges gruppe stakk Frankrike av med en 3-0-seier mot Østerrike. Det betyr at vinneren av tirsdagens oppgjør mellom Norge og Østerrike tar andreplassen i gruppen og med det beholder plassen på nivå A i Nations League.
Det vil gi en mye enklere vei til EM i 2025.

Drømmestart

Med begge de to superstjernene Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg tilbake i landslagstroppen var det et toppet lag som tok imot Portugal i fredagens Nations League-kamp.
Lyon-spissen har som nevnt ikke spilt en landslagskamp siden sommerens VM, mens Barcelona-stjernen sist var i aksjon med flagget på brystet 22. september.
Det tok ikke mange minutter før storscoreren i Lyon markerte seg i sin retur på landslaget. Kampen var bare to og et halvt minutt gammel da hun stanget inn 1-0 etter et perfekt slått innlegg av venstreback Marit Bratberg Lund.
Bare seks minutter senere så skulle de fremmøtte på en iskald Ullevaal Stadion få mer å juble for. Dommeren pekte på straffemerke etter at ballen traff Portugal-stopper Carole Costa sin arm. På den påfølgende straffen var Hegerberg sikker og satte ballen helt nede i hjørnet til høyre for keeper.
Norge var klart bedre enn Portugal de første 15, som så ganske så stivfrossene ut i det norske vinterværet på Ullevaal.
Gjestene fra Portugal spilte seg etterhvert mer inn i kampen, men noen målsjanser klarte de ikke å skape og lagene gikk til pause på stillingen 2-0.

Hattrick

Graham Hansen fikk flere trøkker i den første omgangen, blant en smell i hodet etter å ha blitt taklet inn i hoften til en Portugal-spiller. I pausen ble stjernevingen byttet ut til fordel for Karina Sævik.
Norge startet andreomgang som den første med en tidlig scoring, og igjen var det Hegerberg som var sist på ballen da returen fra Elisabeth Terland havnet i beina på spissen like foran mål.
Hegerberg ble byttet ut like etterpå. Inn kom Liverpool-spiller Sophie Roman Haug.
Portugal spilte seg til flere sjanser i andre omgang, men Aurora Mikkalsen hadde god kontroll på det som kom hennes vei.
Norge hadde også sine sjanser fra både Terland og Frida Maanum også den portugisiske sisteskansen Ines Pereira hang med på notene.
Kampen endte 4-0 etter at innbytter Roman Haug headet inn dagens fjerde for Norge på overtid.