– Vi var restituert ifølge alle parametrene vi kan måle, men vi har jo spilt med samme lag hele veien. Andre land som har litt bredere tropp med større erfaring, og som har møtt dårligere motstand, kunne hvile spillere. Det kunne ikke vi, sa han da han møtte norske medier dagen etter kvartfinaletapet.
– Vi har trengt å vinne hver gang, og vi har gjort et godt forsøk selv om vi ikke riktig orket torsdag.
VM for kvinner
Svensk sjokkåpning ga VM-bronse
06/07/2019 PÅ 17:06
Norge var i mesterskapets trolig tøffeste gruppe.
– Den første kampen var ekstremt viktig for oss, med alt det innebar for oppladningen både mentalt og fysisk. Kamp nummer to mot Frankrike ble også en kraftprøve, og så kom vi oss gjennom en tøff tredje kamp der vi ikke riktig kom opp på vårt nivå. Så var det åttedelsfinale, og vi måtte makse prestasjonene igjen. Vi har hver gang måttet stille laget vi mente er absolutt best for å vinne kampen.

For gode

Han vet ikke om han kunne gjort noe annerledes for å demme opp for den engelske høyresiden som avgjorde kvartfinalen.
– Vi har fundert på om vi burde gjort noe annet, men kanskje ville det ikke spilt så stor rolle. Vi møtte et veldig godt lag, et lag som var bedre enn oss, og slik det ble i går ville nok England vunnet uansett, sa Sjögren og la til at en dypere analyse vil gjøres senere.
– Vi visste om trusselen og hadde pratet om den. Strategien var å styre Englands spill så mye mot deres venstre side som mulig, men man blir ikke immun mot deres vendinger og på høyre har de to ekstremt gode spillere. Vi gjorde noen justeringer, men slik England så ut i går var de vanskelige å håndtere.
Han fortalte om stor skuffelse i den norske troppen.
– Vi hadde stor tro på at det var mulig å ta oss videre. Skuffelsen er like stor i dag som den var i går, og slik skal det være, men når vi får litt avstand til det og lar det synke inn så tror jeg vi vil ta med oss mest positive ting fra de seks ukene vi har vært samlet.

Fantastisk utvikling

For to år siden var følelsen en helt annet da han oppsummerte det som var et mislykket mesterskap.
– EM var veldig tøft på alle måter. Vi presterte ikke og vant ikke, og det var mye prat om veldig mye etterpå. Vi har gått fra å være EMs dårligste lag til topp åtte i verden, og det føles mye bedre å stå her etter det vi har vist i VM, selv om jeg mye heller skulle sittet på flyet til Lyon enn stå her og prate med dere, sa han.
– Vi har hatt en fantastisk utvikling, og jeg er ekstremt stolt av det spillerne har gjort, og av lederne, støtteapparatet og all støtten vi har fått.
Etter kampen ble det kjent at Sjögrens kontrakt er forlenget til høsten 2020 med automatisk forlengelse om det blir EM-plass. Han gleder seg til fortsettelsen.
– Nå sikter vi mot neste mesterskap, som blir EM i England i 2021. Min motivasjon for jobben er veldig stor, og selv om vi har kommet ganske langt finnes det fortsatt mye å gjøre. Vi skal jobbe knallhardt for å utvikle gruppen og laget så vi kan være med å kjempe i EM om to år.
(©NTB)
VM for kvinner
Tidligere landslagsspiller med brannfakkel: – Mannlige dommere bør dømme i kvinnemesterskap
28/06/2019 PÅ 08:02
VM for kvinner
VM-medaljedrømmen og OL-håpet knust for Norge
27/06/2019 PÅ 20:56