Den gang ga Solveig Gulbrandsen, nå TV 2-ekspert, Norge ledelsen før England vendte til 2-1-seier på sin vei mot bronse. Norge deltok i EM for to år siden, men reiste hjem uten mål eller poeng i noen av sine tre kamper:
* Nederland 0-1
* Belgia 0-2
VM for kvinner
VM-medaljedrømmen og OL-håpet knust for Norge
27/06/2019 KLOKKEN 20:56
* Danmark 0-1
– Vi vet jo at vi kan score mål, for vi har gjort det i kvalifiseringen og i treningskamper. Likevel har det spøkelset hengt litt over oss. I dag kvittet vi oss med det og flere andre ting som er brukt mot oss. Det er deilig å få en sånn start, sa Caroline Graham Hansen etter lørdagens 3-0-seier.

Lang økt

Først klokka ett natt til søndag var hun ferdig i dopingkontroll, lenge etter at lagvenninnene hadde reist til hotellet. Likevel tok hun seg tid til norske medier som hadde ventet på lagets største stjerne.
De tre målene som senket Nigeria ble scoret i løpet av 20 minutter i første omgang og ble gjenstand for følelsesladde feiringer.
– Det første var utrolig forløsende, da kjente vi at vi var i gang. Nummer to ga oss ro, og da vi fikk det tredje var det bare sykt digg, sånn «for et lag». Det var utrolig kult å være utpå der, sa Graham Hansen.
24-åringen er del av kapteinsteamet sammen med Maren Mjelde og Ingrid Moe Wold og har tatt store steg i lederrollen, men hun avviser at hun er blitt en bedre lagspiller av EM-fiaskoen for to år siden.
Sett denne?

Voksen

– Jeg føler at jeg alltid har vært en god lagspiller. Det har aldri vært viktig for meg å score mål, derimot å sørge for at vi vinner. Men jeg er blitt mer voksen. Jeg har vært på en reise som hele laget har vært på, og vi står her bedre rustet til et stort mesterskap.
Hun vet godt at neste kamp i VM blir helt annerledes. Da venter vertsnasjonen Frankrike.
– Det blir på en måte en krig. Vi skal spille for fulle tribuner som er mot oss, men samtidig kan vi være litt «party poopers» nå. Vi har null press, ingen venter noe fra oss, men vi vet at vi på en god dag er gode nok til å tukte de best, sier hun.
– Det blir spennende å se hvor vi står mot et så godt lag.
(©NTB)
VM for kvinner
Englands spørsmålstegn startet VM-kvartfinalen – uendret norsk lag
27/06/2019 KLOKKEN 18:08
VM for kvinner
VM-laget fikk besøk av kronprins Haakon før kvartfinalen
27/06/2019 KLOKKEN 17:27