Guro Reiten og Lisa-Marie Utland scoret de to første målene før et desperat nigeriansk bein sendte ballen i eget mål og hindret Utland i å bli tomålsscorer. Med 3-0 før pause var kampen avgjort. Begge lag hadde sine sjanser i en oppstykket 2. omgang, men spenningen gjaldt bare hvor stor seieren skulle bli.
– Det var helt sinnssykt. Vi har gledet oss til dette her. Vi har hatt en fantastisk god energi, og gjengen har vært på topp den siste uka. Vi merket at det var noe spesielt. Vi kunne ikke drømt om noe mer enn å starte med 3-0 her, sa Reiten til TV 2 etter kampslutt.
Caroline Graham Hansen briljerte med både dribleferdigheter, pasningsfot og defensiv arbeidsvilje og viste hvorfor hun kan bli en av VMs attraksjoner. Hun fikk mange spillere med seg i den offensive moroa.
VM for kvinner
VM-medaljedrømmen og OL-håpet knust for Norge
27/06/2019 PÅ 20:56

Tre raske

Norge satset på egne offensive ferdigheter og fikk betalt i form av tre mål som avgjorde kampen før pause. Foranledningen var en dødball, en gjenvinning og en ballerobring.
I det 17. minutt viste Norge fram et smart innøvd cornertrekk og utførte det perfekt. Reiten rullet ballen kort til Graham Hansen, som driblet en motspiller og stormet langs dødlinja. I rett øyeblikk slo hun ballen rett ut til Reiten, som hadde løp inn i feltet. Skuddet traff hånden til stopperen Onome Ebi og endte i mål.
Nigeria var ikke ufarlig i begynnelsen av kampen og fortsatte å sette det norske forsvaret på prøve. Det begynte å bli bekymringsfullt at Reiten trakk så langt inn i banen og ikke ga Kristine Minde nevneverdig defensiv hjelp mot raske Francisca Ordega, men i det 34. minutt var ikke det så farlig lenger.
Reiten var nemlig hissig framme og gjenvant ballen fra en nigerianer. I samme bevegelse sendte hun den fram til Utland, som var onside og helt alene på høyre side i feltet. Med rå kraft banket hun ballen i nettaket før keeper fikk opp hendene. Målet feiret laget ved å posere for en gruppeselfie uten kamera.
Sett denne?

Selvmål

Bare tre minutter senere var kampen punktert. Det startet med et svakt utspill fra keeper Tochukwu Oluehi. Graham Hansen vant ballen og spilte Isabell Herlovsen fram på høyresiden. Hennes innlegg mot Utland var så farlig at Osinachi Ohale desperat kastet fram foten for å stoppe det og beinet ballen i eget mål.
Ingrid Hjelmseth måtte flere ganger være våken og bestemt i feltarbeidet for å hindre nigerianske sjanser, og Maren Mjelde var både rutinert og god da hun på 1-0 falt av tidlig nok og løp fort nok til å hindre at Desire Oparanozie kom alene gjennom. Rett før pause var Norge heldig da ballen danset i målgården uten at noe afrikansk bein greide å dytte den over streken.
Akkurat som Frankrike fredag ledet Norge 3-0 ved pause. Også Norge slapp opp på målscoringen etter pause, og «Les Bleues» går til onsdagens oppgjør i Nice som leder av gruppe A på bedre målforskjell.
(©NTB)
VM for kvinner
Englands spørsmålstegn startet VM-kvartfinalen – uendret norsk lag
27/06/2019 PÅ 18:08
VM for kvinner
VM-laget fikk besøk av kronprins Haakon før kvartfinalen
27/06/2019 PÅ 17:27