– Vi har masse materiale, men på kort tid må vi få i hop noe som blir enkelt og konsist for spillerne. De kan ikke fordøye alt materialet, det blir for mye. Vår oppgave er å skalle av så vi kan gjøre en kort og tydelig presentasjon om angrep, forsvar, overganger og dødballer, og så legger vi vårt eget spill oppå det og viser at slik kan det se ut, sier han til NTB.
– Fortsatt er det bare en antakelse, men slik er alle analyser. Sikkert er det at Australias gode innleggsspill med Sam Kerr inne i boksen er deres kanskje fremste gjennombruddsidé. Man behøver ikke å være analyseekspert for å komme fram til det.
Han vil også gi spillerne informasjon om australske svakheter.
VM for kvinner
VM-medaljedrømmen og OL-håpet knust for Norge
27/06/2019 KLOKKEN 20:56
– Vi synes at de avgir litt store rom i forsvarsspillet. Vi kommer til å gå litt dypere enn det, men i store trekk handler det om å være enkel og tydelig om hva vi skal gjøre.

Muligheter

Australia scoret åtte mål og slapp inn fem i gruppespillet.
– Vi ser at deres angrepslyst gjør at de åpner ganske store rom og skaper ubalanse når de går framover. De har enkeltindivider som holder veldig høyt nivå og er ganske enkelt et godt lag, men vi tror vi har gode muligheter til å straffe dem, sier Sjögren.
Balansen mellom angrep og forsvar blir viktig også for eget lag.
– Det er en nøkkel nesten i alle kamper. Vi må ha tiltro til at vi kan ha et angrepsspill på det nivået vi har vist tidligere i turneringen for om vi ikke har det, så blir det vanskelig å holde laget kompakt både offensivt og defensivt. Det blir viktig å se ut som vi gjorde i de to første kampene. Gjør vi det så har vi veldig gode muligheter, sier han.

Suksess

Han vil ikke si hvor mye han vil ofre offensivt for å begrense Australias mulighet til å få slått hyppige innlegg.
– En del er å passe på hvor de får slå innleggene: Tidlig, sent, i ytterkorridor eller lenger inn, og også hvordan vi ser ut inne i boksen. Det kommer innlegg uansett hva vi gjør for man blir ikke immun bare fordi man prøver å motvirke det.
Sjögren har lagt bak seg fiaskoen fra EM i 2017 da det ble null mål og null poeng i gruppespillet. I VM ble det seks mål og seks poeng, men lørdag kommer den virkelige testen. Tar Norge sin første seier i VMs cupspill siden 2007, så har mesterskapet vært en suksess.
(©NTB)
Sett denne?
VM for kvinner
Englands spørsmålstegn startet VM-kvartfinalen – uendret norsk lag
27/06/2019 KLOKKEN 18:08
VM for kvinner
VM-laget fikk besøk av kronprins Haakon før kvartfinalen
27/06/2019 KLOKKEN 17:27