Innbytter sørget for Brann-seier i Champions League-debuten

AvNTB

Publisert 14/11/2023 klokken 20:40 GMT+1

Natasha Anasi kom inn fra benken og nikket inn Branns vinnermål i en historisk 2-1-seier over St. Pölten i mesterligaens gruppespill.

Branns Natasha Anasi-Erlingsson feirer sin 2-1 scoring under mesterligakampen mellom St. Pölten og Brann.

Det var en svært fortjent seier i en kamp Brann dominerte, og der laget skapte masse sjanser. Rakel Engesvik scoret bergensklubbens første CL-mål da hun i det 57. minutt satte 0-1 i tomt bur etter sterkt forarbeid av Signe Gaupset.
Hjemmelaget utlignet med et langskudd fra Maria Mikolajova, men i det 79. minutt satte Anasi hodet på et hjørnespark fra Marit Bratberg Lund og stanget ballen i mål. Hun var nylig tilbake etter en langtidsskade.
Aurora Mikalsen viste klasse da vertenes innbytter Rita Schumacher fikk en stor sjanse i det 86. minutt, men det var fullt fortjent borteseier.
I den aller første Champions League-gruppekampen for et norsk kvinnelag kom de første scoringene og den første seieren.

Muskler

I det 57. minutt av en bortekamp Brann dominerte brukte Gaupset musklene i en duell med Ella Touon. Hjemmelagets venstreback gikk i bakken, og Brann-spilleren stormet mot dødlinja der hun trakk på seg flere forsvarere og spilte forbi dem til Engesvik, som var helt alene i målgården og bare kunne sette foten på ballen.
Brann hadde noen store sjanser til å punktere kampen før slovakiske Mikolajova utlignet da hun midtveis i 2. omgang fikk kjempetreff fra 25 meter og skjøt stolpe-inn i lengste hjørne.
Brann var heldig med trekningen. Ut over storklubben Lyon er St. Pölten og tsjekkiske Slavia Praha motstandere, og det betyr at 2.-plassen som gir kvartfinalespill er innen rekkevidde.
Seieren i Østerrike kan vise seg svært verdifull når regnskapet skal gjøres opp i januar.

Sterk debut

Brann-spillerne ristet tidlig av seg debutantnervene og gjorde det vanskelig for St. Pölten. Brann eide ballen og trykket hjemmelaget tilbake. Laget hadde også de beste sjansene.
Nærmest i den første omgangen var lagkaptein Ingrid Stenevik da hun i det 37. minutt vant i lufta på et hjørnespark fra Bratberg Lund. Hun nikket ballen i en høy bue og så den treffe tverrliggeren og sprette ut.
Brann koblet grepet etter pause og radet opp muligheter både før og etter ledermålet. Gaupset var veldig nær å gjøre 2-0 alene med keeper, men etter 1-1-målet hadde vertenes Mateja Zver et frispark fra distanse som traff tverrliggeren.
Mot slutten skapte Brann mye, og etter Anasis scoring hadde både Nora Eide Lie og Johanna Renmark stolpetreff.