Braut Haaland stilnet Sverige – mente lagkameraten filmet til seg straffe

Joakim Opphus

Oppdatert 05/06/2022 klokken 23:46 GMT+2

Erling Braut Haalands to mål senket Sverige på Friends Arena i Nations League-oppgjøret søndag kveld.

Erling Braut Haaland etter han scoret sitt andre mål i Nations League-kampen mellom Sverige og Norge på Friends Arena.

Norge slo Sverige 2-1 i søndag kveld etter to scoringer fra Norges største stjerne.
Det var Norges første seier borte mot Sverige på 44 år.
Etter kampen var straffesituasjonen rundt Morten Thorsby et het tema.
Etter at Braut Haaland fikk sett straffesituasjonen etter kampen måtte han innrømme at det nok var filming fra sin lagkamerat.
– Det så litt halvfilming ut, det må jeg si. Han skulle bare sentret til meg, så hadde jeg scoret, sier Halland til TV2 før han ser situasjonen nok en gang og innrømmer:
– På italiensk vis, kan du trygt si. Det ser ut som filming ja.

– Dummeste man gjør

Norges superspiss fikk også en del oppmerksomhet fra Sveriges spillere underveis i kampen og ikke av det hyggelige slaget.
– Først kalte han meg en hore, det kan jeg trygt si at jeg ikke er, sa jærbuen til TV2 på spørsmålet på hva Sveriges midtstopper Alexander Milosevic hadde sagt til han i kampen.
– For det andre sa han at han skulle knekke føttene mine, halvannet minutt senere scoret jeg, sa Haaland med glis.
Bare noe få minutter senere scoret Haalnd 2-0. I feiringen sendte han et langt blikk mot Milosevic før han hysjet på svenskene på tribunen.
Å erte på seg Erling Braut Haaland er det dummeste du kan gjøre mener Norges stopperkjempe Leo Skiri Østigård.
– Det er det dummeste man gjør. Å fyre opp Erling – jeg har prøvd å gjøre det på trening, og jeg skal aldri gjøre det igjen. Det er noe han liker, og da smeller det fort bak deg, sier han til TV2.
Norge leder gruppen med to seiere av to mulige etter at Norge også slo Serbia borte på torsdag.
Norge har seks poeng, mens både Sverige og Serbia ligger på tre poeng.
Serbia vant 4-1 mot Slovenia i den andre kampen i gruppa i kveld.

Tvilsom straffe

Etter bare fire minutter spill fikk Moi Elyounussi en eventyrlig mulighet til å sende Norge opp i ledelsen. Kantspilleren som hadde kommet seg inn i 16-meteren til Sverige fikk ballen etter et innlegg fra venstre. Han dro med seg ballen inn foran stopperen, men idet han skulle avslutte rett foran mål fra ca 5-6 meter ble han hindre og fikk ikke til noe godt treff på ballen som trillet inn i klypene til Robin Olsen.
Moi ropte på straffe og mente han ble hindret i skuddøyeblikket, men fikk ikke medhør av dommer Anthony Taylor.
Like før 20 minutter var passert på Friends Arena. Kom kampens første mål, og det kom til Norge på en straffe av det tvilsomme slaget.
Morten Thorsby dro seg fint forbi den svenske forsvarsspilleren, Emil Krafth, like innenfor venstre hjørnet av 16-meteren. Han så ut å ha fri vei til mål, men han ble felt av svensken. Kontakten virket ikke å være mye, og etter litt betenkningstid pekte Taylor på straffemerket.
Erling Braut Haaland var sikker som banken på straffen. Selv om Olsen gikk riktig vei satt ballen helt i venstre hjørnet og dermed kunne de norske gutta juble foran nordmennene som hadde tatt turen over grensa.
Norge tok med seg 1-0-ledelsen inn i garderoben etter omgang hvor Sverige hadde mest ball, men hvor Norge var det laget som skapte mest.

Haaland stilnet svenskene

Sverige var mye bedre i starten av andre omgang og presset Norge bak på. De blågule hadde flere hjørnespark, men gang på gang så stanget Norge ut inngsvinngerne.
Det største sjansen utebli for svenskene, men etter drøye 63 minutter spill ropte hel Friends Arena på straffe da Emil Forsberg ble taklet av Leo Østigård inne på Norges femmeter. Men stopperen fra Åndalsnes var på ballen.
Norge hadde knapt vært på Sveriges banehalvdel i andre omgang og skapte absolutt null og niks.
Men er det en person som ikke trenger mer enn en sjanse på å score så er det Braut Haaland.
Like før det var spilt 70 minutter kommer superspissen seg inn bak Sveriges ferske stopperduo og med høyrefoten kunne han fra en relativ spiss vinkel plasserer ballen i det lengste hjørnet og stilne det svenske hjemmepublikumet.
Bare noen få minutter senere var han bare noen få centimeter unna hattricket. Han ble spilt igjennom av Alexander Sørloth, men Haaland kom litt for tett på Olsen og klarer ikke å løfte chippen over armen til den svenske målvakten.
Sverige fikk et trøstemål på overtid signert Manchester Uniteds nye stortalent Anthony Elanga. Men det ble bare med det ene målet for Sverige. Norge vant kampen 2-1.