På spørsmål fra VG under lørdagens pressekonferanse var Lagerbäck klar på lærdommen fra fredagens 1-2-tap mot Østerrike i årets første kamp i nasjonsligaen.
– Dette kan bli en vekkerklokke inn mot kampen mot Nord-Irland og også inn mot Serbia-kampen. Du kan tape mot hvem som helst. Nå var Østerrike et veldig bra lag, men vi gjorde dem også bra, sa Lagerbäck under lørdagens pressekonferanse på Ullevaal.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Lagerbäck hadde sett kampen på nytt da han møtte pressen lørdag. Han mener at han ikke forberedte spillerne godt nok mentalt inn til kampen.
– Det er det mentale som er det mest interessante. Vi var inne i en positiv trend, vi hadde gode treninger og vi har opplevd få ydmykelser i 2018 og 2019. Det er mulig at vi overvurderte oss selv, og det kan gi en sperre. Men jeg tror ikke de gjorde det bevisst. Det skjer ubevisst, mente Lagerbäck.
Spillerne var enig med treneren.
– Vi kom alltid meteren for sent inn og havnet i ubalanse. Da ser det passivt ut. Vi havnet bakpå og måtte jage, og det tok lang tid før vi kom inn i kampen, sa Sander Berge.
– Er det slik at dere må vinne mot Nord-Irland om dere skal være med inn og vinne gruppen?
– Ja, det tror jeg, fastslo Lars Lagerbäck.
(©NTB)
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40