SANDVIKA/OSLO (Eurosport.no):
Da kvinnene tirsdag slo Nederland på hjemmebane, var ingen av spillerene på herrelandslaget å se på tribunen.
UEFA Nations League
Har hatt 15 ulike stoppere i troppen: – Ikke en ideell situasjon
09/11/2020 KLOKKEN 20:43
Etter kampen uttrykte flere av hovedpersonene at de var skuffet over guttenes fravær.
Stefan Johansen forteller til Eurosport.no at han forstår at jentene ristet på hodet over at de ikke var der.
– Ja, det er selvfølgelig en veldig viktig match for dem.
Herrenes trener, Lars Lagerbäck, tok på en pressekonferanse onsdag hele ansvaret for at ingen av spillerne hans var på Intility Arena.
– Jeg har full respekt for at folk tenker hva de vil, men den beslutningen er min. Jeg vurderte det slik at det ikke var bra for våre spillere å dra dit. Det handlet ikke om mangel på respekt for kvinnene, sa svensken.
Også Johansen forklarte at det ikke var spillerne selv som hadde tatt avgjørelsen.
– Det har vært veldig mye møter og treninger, så Lars sa til oss at vi ble værende på hotellet for å gjøre de riktige tingene, istedenfor å sitte på en buss og sånt i tre timer. Så det er forståelig, men samtidig så er det sånn at vi har en viktig kamp å konsentrere oss om. Det har vi fokus på nå.
Fulham-spilleren er imponert over det damene viser på fotballbanen. Han forteller at spillerne så klart så kampen på hotellet.
– Det er fantastisk for dem og for norsk fotball. Det var kjempeartig! Vi fulgte med fra hotellet. Det var kanonartig at de klarte det. Det så gøy ut. Det gir inspirasjon til oss. Se stemningen det blir av å kvalifisere seg til et mesterskap, det ønsker så klart vi også.
– Har dere noe å lære av dem?
– Ja, altså. Herregud! De kvalifiserer seg til mesterskap etter mesterskap. De har vært i flere mesterskap enn oss de siste årene. Som jeg sier gir det inspirasjon til oss. Nå skal alvoret starte for vår del. Vi kan toppe en bra uke hvis vi får to seiere her nå, avslutter landslagsspilleren.
Se intervjuet med Johansen:
UEFA Nations League
Serbia-kampen med svartebørs-potensial: – Veldig kritisk
02/03/2020 KLOKKEN 07:24
UEFA Nations League
Serbia-kampen er utsolgt
20/01/2020 KLOKKEN 12:36