Strømsgodset er inne i en ordentlig blindgate i Eliteserien.
Drammenserne står uten seier på de fire siste kampene, fire kamper som bare har gitt to poeng.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Sist tapte Bjørn Petter Ingebretsens mannskap hele 2–4 for Tromsø hjemme på Marienlyst.
Med ni runder igjen å spille ligger «BP» og co. fem poeng over direkte nedrykk. Det får varsellampene til å lyse hos panelet i Eurosports Eliteserie-podcast.
Er virkelig Strømsgodset på vei til å rykke ned?
– Etter kampen på Lerkendal sa «PB» at de skulle hjem å øve på forsvarsspill, og så leverer de det de gjorde mot Tromsø påfølgende kamp.
– Det er nesten så jeg har problemer med å tro på det jeg ser. Det må være en drøm å spille mot et lag som ligger slik, sukker Christian Gauseth, når han oppsummerer de siste to ukene til Eliteseriens 12. beste lag.
– Det er sesongens enestående skuffelse. Jeg hadde Rosenborg, Molde og Strømsgodset som de tre øverste lagene i Eliteserien denne sesongen. Det er helt utvilsomt den store skuffelsen i år. Fortsatt like elendige på bortebane som i fjor, og med to nøkkelkamper ut denne sesongen på bortebane mot Sandefjord og Stabæk, så skal de passe seg, sier Kenneth Fredheim.
Se scoringene fra kampen her (artikkelen fortsetter under):

Tromsø brøt tapsrekken i en ellevill fotballkamp

– På tide å ta ansvar

Duoen peker på det defensive som lagets åpenbare problem. På de fire siste kampene står laget med hele elleve baklengs.
– Alt med et fotballag starter jo med å kunne forsvare seg, påpeker Fredheim.
– Akkurat nå ser det veldig ubalansert ut. De mest defensive spillerne i laget er kanskje likevel bedre til å angripe enn å forsvare seg, sier han.
Der får han støtte av Gauseth.
– De elsker å angripe, og de er gode til å angripe. De har spillere du sitter med i garderoben som du vet du bare kan gi ballen til og så skjer det noe, men de mangler den grunnsteinen som er forsvarsspillet.
Gauseth stiller videre spørsmål til om spillerne i klubben er tøffe nok til å ta ansvar for klubbens tabellposisjon.
– Hvor mange sitter i den garderoben og peker på seg selv og sier at «jeg har ikke vært god nok. Jeg skal skjerpe meg»? Det lurer jeg på, sier Gauseth.
– Spillerne må gjøre seg fortjent til å være på banen. De kan ikke bare peke på andre når det går galt. Nå må spillergruppen gå i seg selv og lederne i gruppen må stå frem, sier Fredheim.

Optimistisk Ødegaard

En som ikke er like hard i dommen er tidligere Godset-spiller Martin Ødegaard. Selv om 19-åringen også er skuffet over det han har sett fra sin tidligere klubb den siste tiden, tror han blåtrøyene kommer til å plukke rikelig med poeng fremover.
– Maksnivået deres er kjempehøyt, så jeg tror de kan få mye ut av de siste kampene denne sesongen, sier Ødegaard når Eurosport.no møter ham på pressetreff med landslaget.
– Man vil jo gjerne se dem så høyt som mulig på tabellen, så vi får satse på at de plukker litt poeng, sier han.
På spørsmål om han tror «BP» er mann for jobben, svarer han følgende:
– Ja, det tror jeg absolutt. Han er flink til å få det beste ut av folk, og kan mye fotball, så det tror jeg, sier Ødegaard, som ikke tror Strømsgodset rykker ned.
Så ille tror heller ikke Fredheim det blir for drammenserne – så lenge spillerne ikke tenker det samme selv.
– Jeg tror ikke de rykker ned. Det klarer jeg ikke å se for meg. Så lenge de ikke sier det samme til seg selv internt, sier Fredheim.
Se ukens podcast her:
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43