• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Det har vært mye utskiftninger i landslagets bakre rekke under Lars Lagerbäck. Etter at han overtok ansvaret for laget i 2017, har 15 forskjellige midstoppere vært innom troppen.
Det nyeste tilskuddet heter Marius Lode og spiller for Bodø/Glimt. Han ble kalt inn etter at Stian Gregersen, som ikke er medregnet blant de nevnte 15, måtte melde forfall til sin første samling grunnet skade.
UEFA Nations League
Serbia-kampen med svartebørs-potensial: – Veldig kritisk
02/03/2020 PÅ 07:24
– Det er definitivt ikke en ideell situasjon. Jeg liker kontinuitet og tror at et samspilt lag alltid har en viss fordel. Samtidig skal bra fotballspillere kunne tilpasse seg hverandre, og er man på et landslag blir det jo en viss rotasjon, men dette er uvanlig mye, sa Lagerbäck om utskiftningene i midtforsvaret på landslagets pressekonferanse mandag.

Aldri endret så mye

Etter kampene mot Serbia, Romania og Nord-Irland har Tore Reginiussen takket nei til videre spill med landslaget.
Samtidig er det ikke funnet plass til Even Hovland, Ruben Gabrielsen eller Andreas Hanche-Olsen, som alle var i landslagstroppen i september, da Norge møtte Østerrike og Nord-Irland i Nations League.
– Jeg har aldri vært med på å måtte endre så mye i de posisjonene. Det er ingen ideell situasjon, men det er som det er, sa Lagerbäck.
Dette er de 15 midtstopperne som alle har vært en del av landslagstroppen under Lars Lagerbäck (saken fortsetter under tabellen):
SpillerAntall kamper under Lagerbäck
Håvard Nordtveit23 (22 som stopper)
Kristoffer Ajer19
Tore Reginiussen10
Even Hovland6
Sigurd Rosted 4
Gustav Valsvik3
Stefan Strandberg2
Jørgen Skjelvik2
Fredrik Semb Berge0
Ruben Gabrielsen0
Jakob Glesnes0
Vegard Forren0
Andreas Hanche-Olsen0
Leo Skiri Østigård0
Marius Lode0
Til kampene mot Israel, Romania og Østerrike er det Stefan Strandberg, Sigurd Rosted, Marius Lode, Leo Skiri Østigård og Kristoffer Ajer som er hentet inn.
Det er likevel usikkert om sistnevnte er klar til kamp, ettersom midtstopperen skal ha slått opp en skade i lysken.
Dermed kan det være at Stefan Strandberg, som er den mest betrodde av de fire skadefrie spillerne i troppen, må danne stopperpar med en han aldri tidligere har spilt sammen med. Det synes heller ikke han er optimalt.
– Som stopper så liker man alltid å spille ved siden av en man kjenner godt. Det er kanskje den posisjonen på banen der det er viktigst å ha et nært forhold der man kjenner hverandre inn og ut, sa Strandberg mandag.

11 ulike kombinasjoner

Også internt i troppen har det vært variasjoner. 11 ulike stopperpar har fått prøve seg mens Lars Lagerbäck har ledet laget fra benken.
For eksempel har Håvard Nordtveit vært en av to spillere i Norges midtforsvar sammen med både Reginiussen, Even Hovland, Kristoffer Ajer, Sigurd Rosted, Gustav Valsvik og Jørgen Skjelvik.
I samme periode har Ajer spilt sammen med Stefan Strandberg, Hovland, Reginiussen og nevnte Nordtveit.
Det har med andre ord vært alt annet enn lett å finne et par som har kunne utgjort Norges duo i midtforsvaret over lang tid, for den svenske landslagstreneren.
Likevel synes han laget har kommet godt ut av situasjonen.
– De har jo klart seg ganske bra, synes jeg. Det er vel noen kamper der vi ikke har lyktes så bra i backlinjen, men egentlig har det vært svært bra sett ut fra forutsetningene, sa Lagerbäck.
Også Strandberg synes Norge har spilt gode kamper defensivt, men er klar på at det ville vært bedre med faste spillere, og tryggere rammer, rundt midtstopperne på laget.
– Vi har sluppet inn ganske lite mål de siste par sesongene, selv om vi har byttet mye, så de som har spilt har jo klart seg bra sånn sett. Men, ideelt sett skal man helst kjøre inn et stopperpar som spiller kontinuerlig, sa Strandberg.
UEFA Nations League
Serbia-kampen er utsolgt
20/01/2020 PÅ 12:36
UEFA Nations League
Portugal ble tidenes første Nations League-vinner
09/06/2019 PÅ 20:44