Oppdatert 28/10/2022 klokken 09:19 GMT+2

Bodø/Glimts Europa League-eventyr endte i gruppespillet etter torsdagens tap for Zürich i Sveits. Men muligheten for spill i Conference League etter nyttår er fortsatt tilstede for gultrøyene.

Glimt mot Zurich

• Se Rosenborg - Bodø/Glimt søndag fra klokken 16:55 på discovery+ og Eurosport Norge
FC Zürich - Bodø/Glimt 2-1 (0-1)
Gultrøyene er etter kveldens kamp mot Zürich ute av Europa-League og kan kun i beste fall ta steget ned i Conference-League, da PSV Eidhoven 2-0 vant hjemme mot Arsenal.
Bodø/Glimt ga bort ballen flere ganger i løpet av den første omgangen, noe som ga FC Zürich et par gode overgangsmuligheter.
Den sveitiske klubben klarte likevel ikke å straffe Glimt med disse mulighetene og ett minutt før pause så scoret Amahl Pellegrino.
Scoringen var Pellegrinos tiende i europa for Glimt. Noe som betyr at han nå er den spilleren med flest scoringer i europa for klubben.
I det andre omgangen utlignet hjemmelaget da Nikola Boranijasevic satte inn en retur fra tverrligger.
Laget til Ole Selnæs som vant den sveitsiske serien i fjor hadde før i kveld ikke vunnet en kamp på 13 forsøk. Verken i hjemlig serie eller i europacup-spill.
Men i kveldens kamp skulle det snu. Zürich scorte igjen fire minutter på overtid da Antonio Marchesano plasserte ballen perfekt i mål og dermed var Glimt-tapet et faktum.
– Det kjennes tungt. Vi kan ikke gjøre annet enn å takke oss selv for at denne kampen er en prestasjon langt unna pari, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Viaplay etter kampen og fortsetter:
– Vi må erkjenne at den prestasjonen i dag kommer verken til å holde mot Rosenborg i helgen eller PSV neste uke.
I det motsatte oppgjøret vant Bodø/Glimt 2-1 etter selvmål fra Selnæs og mål fra Hugo Vetlesen.

Scoring mot spillets gang

Bodø/Glimt startet ikke kampen på godt vis i sveits og manglet rytme.
Hjemmelaget fikk flere muligheter i løpet av den første omgangen. I det niende spilleminuttet kom Zürich gjennom med Aiyegun Tosin men han ble stoppet av Brede Moe i siste liten.
I det 27. spilleminuttet kom hjemmelaget fremover igjen. Wembangomo mistet ballen til Okita som prøvde seg fra distanse. Kun en god redning fra Haikin sørget for at ballen ikke gikk i nettet.
Zürich skulle få enda en mulighet etter at halvtimen var spilt da et innlegg fra høyre ble headet utenfor fra Okita.
Ett minutt på overtid i den første omgangen skulle det mot spillets gang bli scoring til Bodø/Glimt.
En svak klarering fra Zürich havner i beina på Sampsted. Han fant Grønbæk, som smelte ballen hardt inn til Pellegrino. Med et lekkert touch og en nådeløs avslutning, feier han inn 1-0 for Glimt.
Det ble også stillingen til pause.

Hjemmelaget snudde kampen

Etter bare seks minutter spilt i den andre omgangen skulle Glimt få en stor mulighet til å doble ledelsen da Pellegrino mottok ballen utenfor feltet på en kontring. Vingen fant Solbakken, som var svært nære å doble ledelsen men en god redning av Brecher i Zürich-målet sørget for at det fortsatt sto 0-1.
Bare to minutter senere skulle Glimt få en ny sjanse da Pellegrino igjen mottok ballen på venstre. på klassisk Pellegrino-vis forsøkte han å plassere ballen i lengste hjørnet, men skuddet gikk utenfor.
Etter halvtimen begynte hjemmelaget å trykke skikkelig på. Det skulle de også få betalt for.
I det 67. spilleminuttet utlignet hjemmelaget da Okita fyrte ballen i tverrliggeren og Boranijasevic var på returen og satte inn 1-1.
I det 80. minutt måtte Brede Moe byttes ut med en skade etter det som så ut som ett overtråkk.
Bare tre minutter senere trodde hjemmelaget at de hadde snudd kampen, da Marchesano headet mot mål. Haikin slo ballen opp i egen tverrligger, før Glimt fikk klarert.
Begge lag hadde flere muligheter til å score de siste minuttene, uten at de klarte og gjøre det om til store målsjanser.
I det 94. minutt skulle derimot Zürich snu kampen. Marchersano, som var kald og rolig mot Haikin kunne sette ballen i mål.
Dermed endte det med tap i Zürich og Bodø/Glimt kan i beste fall spille i UEFA Conference-League etter nyttår.