Dønnum-mål i sterk Europa-bragd – slik gikk det med de øvrige nordmennene

Joakim Opphus

Oppdatert 09/11/2023 klokken 23:44 GMT+1

En flust av nordmenn var i aksjon i torsdagens kamper i både Europa League og Conference League. Få oversikt over de norske prestasjonene her.

Aron Dønnum scorte det første målet i 3-2-seieren mot Liverpool i Europa League

På en kveld hvor både Bodø/Glimt tok en sterk seier borte mot Besiktas og Molde gjorde det samme mot Häcken var det i tillegg flere nordmenn som leverte ute i Europa torsdag.
Toulouse - Liverpool (3-2):
Både Aron Dønnum og Warren Kamanzi var i troppen til Toulouse i hjemmekampen mot Liverpool. Dønnum sto i tillegg for kampens første scoring da han snappet ballen fra Liverpools Kostas Tsimikas før han satte ballen i mål via stopper Jarell Quansah og i mål.
Det var i tillegg nordmannens første mål for Toulouse.
Thijs Dallinga økte til 2-0 13 minutter etter hvilen. Liverpool reduserte til 1-2 da Cristian Casseres jr. satte ballen i eget mål på svært klønete vis. Hjemmelaget økte til 3-1 kort etter ved Frank Magri. Diogo Jota reduserte til 2-3. På overtid trodde Liverpool at de hadde satt inn utligningen, men Quansah scoring ble ikke godkjent etter at Alexis Max Allister hadde vært borti ballen med hånden i forkant av målet.
Kamanzi erstattet Dønnum i det 81. minuttet i kampen som endte med en sterk 3-2-seier til det franske laget.
– Det var en syk opplevelse. Hele denne kampen og å vinne mot Liverpool er det største jeg har opplevd, sa Dønnum til TV 2.
Slavia Praha - Roma (2-0):
Christos Zafeiris spilte 78 minutter, Conrad Wallem fikk tre minutter på tampen av kampen, mens Sheriff Sinyan ikke var med i troppen da Slavia Praha tok imot Jose Mourinhos Roma.
Hjemmelaget tok en sterk 2-0-seier.
Maccabi Haifa - Villarreal (1-2):
Alexander Sørloth startet naturligvis på topp for de gulkledde. Men den gule ubåten fikk ingen lett oppgave mot laget fra Israel som tok ledelsen. Villarreal og Sørloth bommet i tillegg på straffespark, men det ble bestemt at straffen skulle tas på nytt etter at Maccabi-keeperen hadde vært for tidlig ute fra streken.
Sørloth fikk ikke fornyet tillit fra straffemerke, men også erstatteren bommet.
Men i andreomgang klarte bortelaget å snu kampen med to sene scoringer av Alex Baena (82. minutt) og Sørloth (86. minutt).
LASK - Union St. Gilloise (3-0):
Mathias Rasmussen kom inn i det 57. minuttet i 3-0-tapet borte mot LASK fra Østerrike.
FC Nordsjælland - FC Spartak Trnava (1-1):
Både Andreas Schjelderup og Sindre Walle Egeli startet på benken for Nordsjælland hjemme mot slovakiske Spartak Trnava. Schjelderup ble byttet inn i det 71. minutt på stillingen 1-1.
Unggutten dro på seg et gult kort i en kamp som endte 1-1. Ti minutter på overtid var det en VAR-sjekk for mulig straffe for danskene uten at den ble gitt.
Ferencváros - Genk (1-1):
Kristoffer Zachariassen startet kampen, men ble byttet ut i det 51. spilleminutt i 1-1-kampen mot Genk. Tokmac Nguen var ikke i troppen til Ferencváros.
HJK Helsinki - Eintracht Frankfurt (0-1):
Jens Petter Hauge fikk et 17. minutters langt innhopp i 1-0-seieren borte mot finske Helsinki.
Olimpija Ljubljana - KI Klaksvik (2-0):
Vegard Forren spilte 86 minutter for Magne Hoseths KI Klaksvik. Laget fra Færøyene måtte spille en drøy halvtime med ti mann etter at Arni Fredriksberg fikk sitt andre gule. Laget forsvarte seg bra, men til slutt så endte det med et 2-0-tap i Slovenia etter to sene scoringer av vertene.
Sivert Gussiås fikk den siste halvtimen etter å ha blitt byttet inn i det 64. minutt.
Keeper Markus Pettersen så kampen fra benken.
Ludogorets - Fenerbahçe (2-0):
Joshua King var ikke i troppen til bortelaget, mens Aslak Fonn Witry spilte hele kampen for hjemmelaget fra Bulgaria som vant 2-0.
Fonn Witry sto også for assisten på 2-0-målet.
Club Brugge - FC Lugano (2-0):
Hugo Vetlesen spilte 89 minutter for laget som topper Gruppe D hvor Bodø/Glimt er nummer to etter deres seier tidligere på kvelden.
Antonio Nusa var ikke med i troppen til Ronny Deilas lag etter slått opp en ryggskade som vil holde han ute av spill en lang tid.
Club Brugge vant 2-0 og leder gruppen på ti poeng - tre poeng foran Glimt.
Aston Villa - AZ Alkmaar (2-1):
David Møller Wolfe - som nylig ble tatt ut i sin første A-landslagstropp - spilte samtlige minutter i bortekampen mot Aston Villa. Nederlenderne tok ledelsen ved Riechedly Bazoer, men Premier League-laget ble for sterke til slutt etter scoringer fra Diego Carlos og Ollie Watkins.
West Ham - Olympiakos (1-0):
Ola Solbakken så hele kampen fra benken da West Ham vant 1-0 i London.
Øvrige:
Sivert Mannsverk var ikke i troppen til Ajax da de tapte 2-0 for Brighton. Seedy Jatta ikke i troppen for Sturm Graz i deres 1-0 tap mot Atalanta.
Ivan Näsberg var ikke i troppen til PAOK i deres 2-2-kamp mot Aberdeen. Hos Per Mathias Høgmos Häcken spilte både Even Hovland og Tomas Totland hele kampen mot Molde. Ola Kamara var ubenyttet reserve.