Spillerbørs etter Glimt-tapet: – Han gir bort ballen altfor ofte

Oppdatert 27/10/2022 klokken 21:59 GMT+2

Det endte med tap i sveits for Bodø/Glimt. Les Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud sin dom i spillerbørsen.

Bodø/Glimt før Europa League-kampen mot Arsenal på Emirates Stadium i London

• Se Rosenborg - Bodø/Glimt søndag fra klokken 16:55 på og Eurosport Norge
Bodø/Glimt tapte 2-1 borte mot FC Zürich torsdag kveld og kan nå i beste fall havne på tredjeplass i Europa-League gruppen, noe som gir plass i sluttspillet til UEFA Conference-League til våren.
Slik vurderer Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud kveldens Glimt-spillere:
Nikita Haikin 7
Ble ikke testet skikkelig før det nesten hadde gått en halvtime, og viste lite tegn til at han var kald i kroppen på avslutningen til Okita. Følger opp med en ny god redning på et nytt forsøk fra samme mann etter 64 minutter. Strekker seg så lang han er på utligningen, men får kun neglene på den vanskelige ballen. Får opp armene raskere enn Lucky Luke minutter før slutt på en avslutning som i hvert fall fikser spenning i sluttminuttene. Kan ikke lastes for at det blir tre baklengs til slutt. For det kunne defintivt blitt flere.
Alfons Sampsted 4
Følger opp Kristiansund-kampen ved å stadig være mer synlig offensivt. Får det tidvis hett defensivt og havner flere ganger i problemer.
Brede Moe 5
82 min.
Tetter en stor sprekk i forsvaret (han var med på å skape selv) når han setter inn en viktig takling etter ni minutter. Her kunne det blitt en tidlig kalddusj for Glimt. Flere tøffe dueller mot Tosin som utfordrer han på fart og kraft. Dessverre får han en kraftig overtråkk i en av disse situasjonene og må gi seg like før slutt.
Marius Høibråten 4
Taper den avgjørende duellen som etter hvert ender med utligningen for Zürich. En del av et forsvar som dessverre byr på litt for mange åpninger i kveld.
Brice Wembangomo 2
Han skal ha for at han ikke gir opp, og tør å utfordre. Men summen av alt blir at han gir bort ballen altfor ofte. Heldig ved flere anledninger og sliter også med posisjoneringen.
Hugo Vetlesen 3
Litt tyngre i steget enn vanlig, og klarer ikke få helt grep om kampen. Blir mest løping uten ball denne kvelden.
Ulrik Saltnes 5
Fikk prøve seg i den dypen rollen i fraværet av Patrick Berg. Lyktes ikkke med å frigjøre seg noe særlig i førsteomgangen og ble lite delaktig i oppbygningen bakfra. Tar mer tak utover i kampen og blir mer synlig uten at han skinner.
Albert Grønbæk 7 Glimts beste
87 min.
Kombinerer fint med Sampsted når han dunker inn et hardt innlegg til Pellegrino som fikser kampens første scoring like før pause. Den med mest gnist hos et Glimt-lag som aldri helt sprudler. Står frem og forteller med hele seg at han ønsker fast plass på laget.
Ola Solbakken 5
Kommer til sin første mulighet fem minutter etter pause. Nær ved å sette inn 0-2 der. Selv om formen har vært stigende den siste tiden, var dette et tilbakesteg prestasjonsmessig fra trønderen.
Runar Espejord 3
78 min
Når en først legger merke til Espejord etter 57 minutter fordi han står støtt i en mur på et frispark i mot, da får en selve bekreftelsen på at han hadde en rolig kveld på topp.
Amahl Pellegrino 6
78 min
Ikke mye involvert i førsteomgangen, men vil likevel være mannen vi kommer til å huske fra de første 45 minuttene etter at han satte inn 0-1 rett før sidebyttet. Finner tonen med Grønbæk etter pause og kommer til flere gode muligheter.