Populære sporter
All sport
Vis alt

Arsenal reddet Glimt – Knutsen og co. klare for nok et europeisk sluttspill

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 04/11/2022 klokken 01:48 GMT+1

Bodø/Glimt kvalifiserte seg torsdag kveld til sluttspillet i Conference League, men avansementet kom med en liten bismak for gjengen fra det høye nord.

Skuffet Pellegrino: – Flaut å være Glimt-spiller i dag

  • Se Bodø/Glimt - Viking søndag fra klokken 17:00 på discovery+
ASPMYRA STADION (Discovery):
Bodø/Glimt - PSV Eindhoven 1-2 (0-1)
Torsdag kveld rundet Bodø/Glimt av et innholdsrikt europeisk kalenderår med å kvalifisere seg til nok et sluttspill ut på kontinentet. Det endte med tredjeplass i gruppe A, med torsdagens motstander PSV og gruppens soleklare seierherre Arsenal på plassene foran.
Det kommende sluttspillet i Conference League i 2023 blir Glimts andre europeiske sluttspill på rad. Forrige gang rakk det til kvartfinalen, der Jose Mourinhos menn trakk det lengste strået.

Sampsted-selvmål

Bodø/Glimt var ikke avhengig av å vinne mot PSV Eindhoven torsdag kveld for å kvalifisere seg til Conference League-sluttspillet, men med tre poeng kunne de feie all tvil til side. Det spilte derimot ikke noe rolle hva slags resultat Glimt rodde i land, for om Arsenal gjorde jobben hjemme mot tabelljumbo Zürich kunne ikke sveitserne ta igjen bodøværingene.
Og det startet på best mulig vis for Bodø/Glimt, for allerede etter 17 spilte minutter på Emirates i London stod det 1-0 til Arsenal. Det skulle også bli sluttresultatet i den engelske hovedstaden.
Kampen på Aspmyra var innledningsvis jevn og sjansefattig, men det var bortelaget som var mest kliniske foran mål. Ti minutter før pause lå ballen i nettet bak Nikita Haikin etter en corner fra høyre. Ballen ble headet inn igjen i feltet fra 16 meter, før tidligere Liverpool-spiller Ki-Jana Hoever stanget den via Alfons Sampsted og i mål.

Store rom

Og kampen fortsatte i den samme leia.
Rommene ble bare større og større for bortelaget, og allerede syv minutter inn i den andre omgangen hadde nederlenderne plutselig en hel banehalvdel å løpe i. Tidligere Premier League-spiller Anwar El-Ghazi spurtet fra Ola Solbakken og resten av Glimt-spillerne, før han sendte elegant videre til rekkekamerat Johan Bakayoko, som enkelt kunne doble ledelsen til PSV.
Glimt leverte ingen stor kamp under flomlysene i Bodø. De aller største sjansene uteble, og de helgule slet med å sette sitt preg på oppgjøret før kampen gikk inn i overtiden.
Mot slutten av kampen forsøkte Knutsen å gjøre grep fra benken for å mobilisere til en sluttspurt, og innbytterne bidro til mer energi i Glimt-laget.
Høstsigneringen Nino Zugelj viste seg fram to minutter på overtid da han fintet vekk flere spillere før han sikkert satte ballen inn bak Eindhovens-keeper.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ekspertene med klar tale: – Derfor er RBK en gullkandidat neste år

Flere endringer

Da Glimt startet sitt europeiske eventyr dette kalenderåret - 10. mars 2022 - var det AZ Alkmaar som stod på motsatt banehalvdel på Aspmyra. Når de helgule nå avsluttet kalenderåret i europeisk sammenheng, var det nok et nederlandsk storlag som fikk prøve seg på kunstgresset i Bodø.
Ruud van Nistelrooy valgte å spare flere av de store stjernene fra start i Norge, for med en allerede sikret billett til sluttspillet i Europa League, samt en kommende bortekamp mot Ajax i helgen, var det så mange som åtte endringer fra laget som møtte Bodø/Glimt i september.
Kun stopperparet Jordan Teze og Armando Obispo, samt Joey Veerman på midtbanen var gjenværende fra laget som stilte mot Bodø/Glimt i Nederland. På venstrebacken spilte norske Fredrik Oppegård fra start, noe som var hans første Europa-kamp fra start for nederlenderne.
Bodø/Glimt gjorde også et par endringer, der Japhet Sery Larsen ersattet en skadet Brice Wembangomo, i tillegg til at Joel Mvuka kom inn for Amahl Pellegrino som var henvist til benken.
Slik stilte lagene:
Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin – Sampsted, Lode, Høibråten, Sery Larsen – Vetlesen, Berg, Grønbæk – Mvuka, Espejord, Solbakken
PSV (4-3-3): Drommel – Hoever, Teze, Obispo, Oppegård - Ledezma, Til, Veerman - Madueke, de Jong, Bakayoko
Sett denne?
picture

Rørt Steen Jensen etter hyllesten: – Dette har lagt til minst ti år til

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame