Molde-tap i første playoff-kamp - sikret seg bortemål

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 23/08/2018 klokken 20:01 GMT+2

Molde sikret seg et bortemål i den første playoff-kampen mot Zenit St. Petersburg.

Molde

• Se Molde - Ranheim søndag 26. august kl. 18.00 på Eurosport Player. Abonner her!
Zenit St. Petersburg - Molde: 3-1
Moldes Eirik Hestad scoret kampens første mål og gikk til pause med 1-0-ledelse. Men hjemmelaget tok over i andre omgang og scoret tre mål. Dermed ble veien til Europa League litt lengre for Molde.

Bortemål til Molde

Hjemmelaget startet kampen best og fikk sin første store sjanse etter bare 13 minutter, men ballen gikk i stolpen til Molde-målet.
Men etter 41 minutter spilt var det Molde som kunne juble. Eirik Hestad fikk ballen foran mål da Zenit-spillerne prøvde å klarerer den bort ut fra målområdet. Men Hestad tok den ned rett utenfor 16-meteren og satte den i venstre hjørnet via stolpen.
Dermed gikk Molde til pause med et bortemål.

Zenit utlignet

Andre omgang startet bra for Molde som fortsatte å kjøre på med 1-0-ledelse. Etter 54 minutter spilt kom Zenit til avslutning, men Molde-keeper Andreas Linde fikk slått den vekk.
Etter 60 minutter fikk Molde frispark rett utenfor 16-meteren. Petter Strand skjøt rett over mål. Minutter senere ble Erling Braut Håland felt utenfor Zenits 16-meter, men unggutten fikk ikke frispark.
Rett etterpå oppstod samme situasjon igjen og denne gang fikk han frispark. Petter Strand var igjen frisparkskytteren og prøvde å sette den i lengste hjørne, men Zenit-keeper Andrej Lunjov hadde kontroll på den.
Zenit fortsatte å presse og etter 70 minutter satt den endelig for hjemmelaget. Artem Dzyuba headet inn utligningen og plutselig stod det 1-1. Ti minutter senere tok hjemmelaget ledelsen ved 2-1. Minuttet før ordinær tid var over punkterte Zenit kampen ved å sette inn 3-1.
Det endte 3-1 i den første playoff-kampen. Men Molde fikk et bortemål de trenger før returoppgjøret på Aker Stadion neste uke.