SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no):
Torsdag spiller Sarpsborg første playoff-kamp mot israelske Maccabi Tel Aviv for å komme seg til Europa League. Det kan bli en økonomisk gullgruve for klubben dersom de lykkes.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
For å avansere til Europa League mottar klubbene om lag 28 millioner. I tillegg får man 5,5 millioner kroner om man vinner en kamp i gruppespillet, 1,8 millioner for å spille uavgjort, og null kroner for tap. Så får man i tillegg inntekter for TV-rettigheter, billettinntekter på hjemmekampene, eventuelle klausuler.

– Mellom 40 og 50 mill. i omsetning

Hvor mye klubben sitter igjen med til slutt er altså avhengig av hvilke resultater de får, eventuelle sponsorklausuler og hvor mange billetter man selger til kampene blant annet.
– For oss blir det slik at kampinntektene fra hjemmekampene dekker reiseutgifter til bortekamper, sier Engebretsen som er daglig leder i Sarpsborg 08 til Eurosport.no.
Engebretsen presiserer at det også er flere kostnader med i regnestykket, som for eksempel spillerbonuser.
Han anslår at laget totalt sett vil omsette for en plass mellom 40-50 millioner kroner dersom de lykkes med å komme seg inn i gruppespillet.

– Kan tenke langsiktig

De flere titalls netto-millionene som klubben eventuelt vil sitte igjen med har utrolig mye å si for klubben.
– Det betyr mye. Vi får for eksempel mulighet til å tenke langsiktig og vi kan være noe tøffere i budsjetteringen. Vi vil også få muligheten til å styre stadion-utviklingen vår selv, sier han.
Dersom det ikke lykkes klubben å komme seg til gruppespillet, vil de likevel få 2,9 millioner kroner for å ryke ut i playoff-runden. Fra før av har de dessuten også tjent drøyt tre millioner kroner for å komme seg så langt i kvaliken.

Økt attraktivitet

Sportslig leder i klubben, Thomas Berntsen, peker på andre mulige økonomiske aspekter ved et eventuelt Europa League-gruppespill.
– Om vi landet på 30-40 millioner kroner netto så tror jeg ikke vi er langt unna sannheten, sier han, og legger til:
– Samtidig vil våre spillere bli mer attraktive slik at markedsverdien øker. Og så øker attraktiviteten for at folk vil komme hit også. Det er bare positivitet dersom vi klarer dette, sier Berntsen.
Sett denne?
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22