Molde cruiset videre i Europa League-kvaliken

Oppdatert 02/08/2018 klokken 19:04 GMT+2

Molde vant 2-0 og var i realiteten aldri truet i borteoppgjøret mot Laçi.

molde

Med 3-0 fra det første oppgjøret, ble det aldri spennende i Albania. I 30 varmegrader var det en kontrollert opptreden fra et Molde-lag uten Red Bull Salzburg-aktuelle Erling Braut Håland.
Fredrik Aursnes sendte Molde i føringen på straffespark etter 40 minutter, før Petter Strand banket inn 2-0 fem minutter senere.
Etter pause dro det norske laget ned tempoet i kampen og Andreas Linde fikk svært lite å gjøre i Molde-buret. 5-0 sammenlagt var mer enn nok for å sikre videre avansement for Molde. Nå venter vinneren av Hibernian eller Asteras i neste kvalifiseringsrunde.

Full kontroll

Etter halvtimen var Magnus Wolff Eikrem nære ved å sende bortelaget i ledelsen. Et godt frispark fra 27-åringen snek seg en liten meter utenfor stolpen til Laçi-keeper, Gentian Selmani.
Ti minutter senere sto Molde høyt og gjenvant ballen. Daniel Chima Chukwu vendte bort to forsvarsspillere med et herlig mottak, før han ble felt innenfor sekstenmeteren. Dommeren var sikker i sin sak og dermed kunne Fredrik Aursnes sende Molde i føringen på iskaldt vis fra ellevemeteren.
Minuttet før pause var det Petter Strands tur til å tegne seg på scoringslisten. Etter en misforståelse i Laçi-forsvaret, fikk bergenseren en enkel jobb med å banke inn fra ti meters hold. Da måtte Laçi ha seks scoringer for å kvalifisere seg.
Den andre omgangen ble et eneste stort gjesp. Ole Gunnar Solskjær benyttet muligheten til å gjøre samtlige tre bytter før 60 minutter var spilt. Etter 75 minutter burde innbytter Ded Bushi ha redusert med sin første ballberøring, men unggutten skjøt i stolpen fra fem meters avstand. Det ble ikke flere mål i Albania og dermed er Molde videre.
Moldes avansement betyr at vinneren av Hibernian og Asteras venter i den tredje kvalifiseringsrunden. Der vil moldenserne avslutte på hjemmebane.
Skulle Solskjærs lag ta seg forbi den runden, er det kun ett hinder igjen på veien mot gruppespill i europaligaen.