Genk - Sarpsborg 08 4-0
På en tung Sarpsborg-kveld ble det likevel litt norsk jubel i Genk. Vanligvis målskye Sander Berge styrte inn 3-0 etter litt over en time. Midtbanejuvelen hadde også en glimrende assist på det første målet.
Sarpsborg måtte vinne den siste gruppekampen for å ta seg til en sensasjonell 16-delsfinale i den nest gjeveste europacupen. Tre poeng ville sendt Geir Bakkes lag videre på Genks bekostning, men i egen storstue tok de belgiske vertene umiddelbart kommandoen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Kampen var bare ett minutt og 56 sekunder gammel da nesten to meter høye Zinho Gano snek seg forbi en uoppmerksom Jørgen Horn og flikket Berges strålende innlegg i lengste hjørne.

Hadde lært

Tre minutter senere sto det 2-0 på lystavla. Mot et ryggende forsvar spilte Genk-kaptein Alejandro Pozuelo ballen videre til Joseph Paintsil, som etter én berøring i boksen dunket lærkula forbi Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasyutin.
Ved begge målene trøblet bortelagets stopper Joonas Tamm med underlaget og skled.
Det var tydelig at Genk hadde lært av 1-3-smellen i Sarpsborg tidligere i gruppespillet. Torsdag var vertene mer direkte i stilen og spilte vesentlig mer langt. De fikk samtidig god hjelp av at Sarpsborg altfor ofte mistet ballen og ga bort farlige kontringer. Paintsil kunne fort gjort både 3-0 og 4-0 med full uttelling de første 25 minuttene. Han hadde blant annet en ball i stolpen.
Samtidig var ikke østfoldingene helt uten sjanser. Etter en snau halvtime spilte Jon-Helge Tveita og Patrick Mortensen seg til en real dobbeltmulighet, men den viktige reduseringen kom aldri.

Dødballer

Berges 3-0-mål etter 64 minutter tok ut mye av gnisten i Sarpsborg-laget. Da var det synlig at gjestene hadde gitt opp. Med låret scoret Berge i sin annen strake europaligakamp på hjemmebane. Målet mot Besiktas forrige måned var hans aller første for Genk.
Rett før Berge-scoringen ble nordmannen nektet nettsus av Vasyutin, som med en fantastisk redning slo ballen videre i stolpen og ut. Men på den påfølgende corneren kunne Berge slippe jubelen løs.
Tre minutter senere ble Sarpsborg felt av nok en dødball. Denne gangen fikk Joseph Aidoo lov til å heade inn 4-0.
Sarpsborg hadde scoret i samtlige 13 kamper klubben hadde spilt i Europa før torsdagens møte med Genk, men i Belgia stoppet rekken. Østfoldingene kan uansett se tilbake på et fotballeventyr som vil stå igjen i klubbhistorien med gullskrift.
Genk gikk videre til cupspillet sammen med Malmö. Marcus Antonsson sikret svenskene en knallsterk 1-0-seier borte mot Besiktas i Istanbul. Andreas Vindheim spilte samtlige minutter for MFF.
Besiktas fikk for øvrig Ricardo Quaresma utvist etter 65 minutter.
(©NTB)
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55
Eliteserien
Sandefjord kjørte over tamt Sarpsborg: – Vi fortjener mer «kred»
10/07/2021 PÅ 18:31