Populære sporter
All sport
Vis alt

Stabæk-sjef om RBK-misunnelsen: – Et spark i ræva til oss andre klubber

Stian Thelen

Oppdatert 17/08/2017 klokken 13:50 GMT+2

Sportssjef i Stabæk, Inge Andrè Olsen, synes det er bra at Rosenborg bruker penger på spillere som er i norske klubber.

Nicklas Bendtner

Foto: Scanpix

Rosenborgs pengebruk er blitt kritisert de siste dagene etter at klubben har brukt mange millioner kroner på å hente Anders Trondsen fra Sarpsborg 08 og Samuel Adegbenro fra Viking. Moldes supporterleder, Svein Erik Jenset, kalte det for økonomisk doping til VG, mens styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene sa at trønderne ødelegger norsk fotball til Eurosport.no.
Debatten har vært het og nå får trønderne støtte fra kanskje litt uventet hold.

– Et spark i ræven til oss andre klubber

For sportssjef i Stabæk, Inge Andrè Olsen, har vært i verbale konflikter med Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tidligere. Men at klubben henter spillere fra norsk fotball har han ingen problemer med.
– Jeg leser at enkelte som er misunnelige på at Rosenborg kan sitte å kjøpe, men det blir egentlig bare et spark i ræven til oss andre klubber. At vi har noe å strekke oss etter, opp mot Rosenborg, som ligger et godt sykke foran oss og som vi kan prøve å bli like gode som, fortalte Olsen til Eurosport.
Sportssjefen ser fordelen med at RBK legger millioner igjen i norsk fotball istedenfor å legge de igjen i utenlandske klubber.
– Jeg synes det er herlig det Rosenborg gjør at de store overganger i Norge og legger penger igjen i norsk fotball. Noe som kan komme de andre klubbene til gode og som kan utvikle nye spillere, fortsatte sportssjefen under
.
Saken fortsetter under videoen:

– Kan få kjøpe Ohi for 20 millioner

Denne sommeren har Stabæk hentet John Hou Sæter fra trønderne. Om Rosenborg skulle ønske seg en spiller fra Stabæk selger gjerne klubben om budet er høyt nok.
– RBK kan få komme å kjøpe Ohi for 20 millioner hvis de vil det. Vi hadde takket ja. Vi er kjempeglade for den utviklingen vi har. Det er fint for oss å hele tiden konkurrere mot et lag som sikter på gruppespill i Europa. Det legger listen for spillerne. Vi har nok av spillere i norsk fotball som flyr rundt og mener de er gode nok for Bundesliga og Premier League. Da kan de få realiteten litt i ansiktet. Når vi begynner å slå Rosenborg, da kan vi begynne å selge til Premier League, forklarte Olsen.
Under sammen sending forklarte styreleder i Rosenborg at de gjerne bruker pengene i Norge.
– Vi tror at norsk fotball og andre klubber bør være glad for at vi betaler godt for norske spillere slik at de får orden i økonomi og får utviklet klubbene slik at vi har gode og sunne klubber i Norge, fortalte Koteng til Eurosport.
Rosenborg har i flere sesonger siktet seg mot gruppespillet i Champions League. I fjor ble APOEL for sterke i Champions League-kvalifiseringen, mens klubben røk i play off til Europa League for Austria Wien. I år røk de for Celtic i kvalik til Champions League, mens tapende finalist i Europa League venter i play off til samme tunering.

RBKs styreleder: – Hadde ikke hatt noe imot om det ble billigere

Koteng påpekte forskjellen på klubbene rent økonomisk, selv i Europa League.
– Vi er nå i Amsterdam og spiller i en turnering der Everton er i, og de kjøte vel en islending og betalt litt mer enn det vi gjorde for våre spillere. Det er de vi konkurrerer med og det er de vi ønsker å konkuerrere med. Vi tenker ikke på de andre lagene. Vi tenker på å bli veldig god selv, fortalte Koteng.
Styrelederen er veldig fornøyd med Rosenborgs utbytte på overgangsmarkedet. I tillegg til Samuel Adegbenro og Anders Trondsen har klubben hentet inn Jonathan Levi fra den svenske klubben Östers og Morten Konradsen fra Bodø/Glimt.
– Vi er veldig fornøyd med det vi har gjort. Vi har greid å få på plass de spillertypene som vi ønsket. Vi hadde ikke hatt noe imot om det hadde blitt billigere, men det ble slik det ble, sa Koteng.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame