Solbakkens menn ledet tidlig - tapte 1-4

Martine Markussen

Oppdatert 16/02/2018 klokken 00:37 GMT+1

Atlético Madrid viste ingen nåde i første oppgjør i København torsdag.

viktor fischer

FC København ble tidvis utspilt av Atlético Madrid på sin egen hjemmebane. Før kampen sa FCK-trener Ståle Solbakken til Eurosport.no at målet var å sørge for at spenningen skulle leve til returoppgjøret. Mange vil nok imidlertid si at spenningen ble drept i Parken torsdag kveld.
Det var høyt tempo i kampen fra første sekund, og bare et par minutter ut i kampen viste TV-bildene at Ståle Solbakken pisket sine menn fra sidelinjen. Spanjolene hadde virkelig klampen i bånn, og serverte sjanse på sjanse.

Åpningen de ville ha

De fleste var forundret over at det fortsatt sto 0-0 i oppgjøret etter de ti første minuttene. Derfor var det ikke overraskende at det første målet kom bare fem minutter senere – men det som sjokkerte var at det var hjemmelaget som sto for det. Et nydelig hælspark av Viktor Fischer sørget for å sette FCK i ledelsen.
– Kan man si noe annet enn at det var mot spillets gang? Men hjemmelaget får åpningen de ønsker seg, sa Eurosports kommentator Lars Martin Andreassen.
Men det var ikke lenge danskene fikk leve på ledelsen. Seks minutter senere, i det 21. minutt, serverte Atlético Madrid-spillerne en strålende cornervariant som endte på hodet til en fri Saúl – og inn i mål.
– Så fort kan det gå når det svikter i markeringene. En viktig scoring for det spanske hovedstadslaget, sa Andreassen.

Snudde kampen

Etter utlikningen gikk den en kule varmt for noen av København-spillerne. Grisetakling, stempling og god kok sørget for å dra tempoet litt opp i kampen. Men så...
Et strålende Atlético-spill med hælspark, tunnell og 45 grader førte ballen til Kevin Gameiro, som fra nært hold satte den i motsatt hjørne. Dermed sto det 1-2 med 36 minutter på klokken, og kampen var snudd.
– Det var et lite stykke fotballeksjon inne i 16.-meteren til Solbakken. Det er lekkert, det de foretar seg, kommenterte Andreassen.
1-2 sto det også da klokken bikket 45, og Solbakken måtte gi sine menn en real tordentale i pausen. Ikke bare hadde kampen snudd, men ingen av København-spillerne gikk grep på de farligste spanjolene; angrepsmennene Griezmann og målscoreren Gameiro.

Stygge tall for Solbakken

De første ti minuttene av andreomgangen startet rolig. Tempoet fra første var tilsynelatende borte. Likevel kom det tydelig fram at spanjolene ville vise hvem som var overmenn. De styre spillet, og FCK-spillerne så på. 1-2 hadde ikke vært et alt for dårlig utgangspunkt for Solbakken og hans menn. Likevel skulle det bli verre.
I det 71. minutt kom nevnte Griezmann i bakrom, i et lekkert angrep fra Atlético. Franskmannen trillet ballen forbi keeperen, og satte 3-1 til spanjolene.
– Nå blir det tøft for FCK. Og Simeone er nok godt fornøyd med det han ser, sa kommentator Andreassen.
Og det stoppet ikke der. Seks minutter senere gjorde spanjolene et stygt resultat for Solbakken enda styggere. Innbytter Vitolo fikk ballen i beina etter en klarering fra FCKs Peter Ankersen, og satte det fjerde målet i venstre hjørne.
Dermed skal Solbakken, som har nok å slite med i den danske ligaen, få en del å slite med dersom han og København-laget skal henge med videre i Europa League også.