Samuel Adegbenro headet Rosenborg til himmels. Etter 3-2 mot Ajax venter europaligaens gruppespill på RBK.
Akkurat som i bortekampen kom Adegbenro inn som innbytter og scoret. Headingen etter 80 minutter kom etter at Ajax hadde vært svært nær å gå opp til 3-2.
Han driblet seg så fri og la på til 3-2 like før slutt.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Det er helt fantastisk! Det er derfor jeg kom hit, jeg er i ekstase, sa matchvinneren til Eurosport etter kampen.

Massivt Press

Gjestene startet oppgjøret med et stormløp mot André Hansen i Rosenborg-målet, og var svært nær ledermålet ved flere anledninger.
– Jeg sa det sist og, jeg nekter å tro at dette Ajax-laget går to kamper uten å score mot Rosenborg. De har startet mye bedre enn sist, og kommer til å få uttelling hvis de får fortsette slik som dette her, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekal.
Kampen utviklet seg etter hvert mer som det første møtet, med et Rosenborg-lag som kom mer og mer inn i kampen og våget å holde på ballen etter erobring.

Bendtner avsluttet mønsterkontring

Det svarte seg og i kampens 25. minutt fikk hjemmesupporterne akkurat det et kom for.
Etter slurv sentralt på Ajax-midtbanen, satte trønderne full fart fremover og rullet opp på høyrekanten. Mike Jensen slapp ballen til kveldens høyreback Fredrik Midtsjø, som fikk tid og rom til å servere et perfekt innlegg til Nicklas Bendtner på bakerste stolpe. Den store dansken gjorde absolutt ingen feil og stanget ballen i hjørnet bak André Onana.
– Det er et fantastisk angrep og en glimrende scoring av Rosenborg!, utbrøt Eurosport-kommentator Kenneth Fredeheim.
– Det er akkurat i de situasjonene Bendtner er best, det er nydelig gjort. Du ser hvor mye det betyr for ham, tilføyde Rekdal.
Artikkelen fortsetter under videoen
Det purunge Ajax-laget virket rystet og begynte å slurve mer og mer med ball i laget. Opptil flere ganger ble pasninger for lange, var upresise eller spilt rett i en hvitkledd motstander. Med 2-0-ledelse sammenlagt virket trønderne å ha full kontroll og virket som det klart farligste laget.
– Det var tøft de første 10-15 minuttene, da kom de med et voldsomt trøkk. Men vi fikk ridd det av og fikk bedre kontroll etter hvert, oppsummerte Kåre Ingebrigtsen overfor Eurosport i pausen.

Snudd på to minutter

Den andre omgangen minnet svært mye om den første i innledningen. Ajax måtte ha scoring og kastet seg i angrep i jakt på fornyet håp om avansement. Etter massivt press i et kvarters tid kom uttellingen.
Et innlegg havnet hos Amin Younes, som tok seg god tid og plasserte ballen elegant i nettet bak Hansen.
Som om ikke det var nok, skulle det ikke gå mer enn et knapt minutt før Rosenborg fikk et nytt slag i trynet. Nok en gang var Younes involvert da han serverte Lasse Schöne med en klassisk 45-graderspasning. Dansken hadde ingen problemer med å bredside inn 2-1 foran et rystet Lerkendal-publikum.
Artikkelen fortsetter under videoen
Dermed var det plutselig Ajax som var videre til gruppespillet i Europa League på bortemålsregelen.

Ess i ermet

Da fant Kåre Ingebrigtsen ut at det var på tide å spille ut sitt beste kort, nemlig matchvinneren fra forrige oppgjør Samuel Adegbenro. Nigerianeren trengte ikke mer enn tolv minutter på banen før han dukket opp på bakerste stolpe og stanget inn 2-2 helt oppe i krysset.
– Om han ikke hadde betalt overgangssummen sin med den første scoringen, så har han i hvert fall gjort det nå. Det er knallsterkt av Rosenborg å slå tilbake slik, like etter at Ajax har et stolpeskudd, så de er også litt heldige her, sa Rekdal.
Rosenborgs nysignering var imidlertid ikke ferdig og banket like gjerne inn 3-2 med to minutter igjen på kampuret.
– Han er verdt en milliard! Skriv det navnet med blokkbokstaver på alle speideres blokker. Dette er så vilt, de mister ledelsen og er på vei ut, og så slår de tilbake. De viser høy klasse, jublet Fredheim.
Artikkelen fortsetter under videoen
Dermed er Rosenborg klar for gruppespillet i Europa Leauge, veldig mye takket være en nigerianer til 15 millioner kroner.
Slik startet lagene:
Rosenborg: Hansen, Midtsjø, Bjørdal, Skjelvik, Meling, Jensen, Konradsen, Lundemo, de Lanlay, Bendtner, Jevtovic
Ajax: Onana - Veltman, de Ligt, Viergever, Dijks - van de Beek, Schöne, Ziyech - Kluivert, Dolberg, Younes.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19