Rekdal hyller Bendtner etter magiske øyeblikk: – Superklasse

Stian Thelen

Oppdatert 28/09/2017 klokken 22:24 GMT+2

Brennhete Nicklas Bendtner stjal showet i Rosenborgs seier mot Vardar. Det fikk Eurosports fotballekspert til å ta frem superlativene.

Bendtner

Rosenborg – Vardar Skopje 3-1:
Håpet om avansement fra den tøffe gruppen i Europa League lever for Rosenborg. Torsdag gjestet Vardar Skopje Lerkendal til dyst i den andre runden av Europa League.
Lerkendal var klar for fest på tribunen og på banen ble det også full fest anført av en brennhet danske. Først skaffet Nicklas Bendtner straffe før han selv hamret inn 1-0. Så vartet Anders Konradsen opp med en rakettscoring. Et skikkelig langskudd.
Så var det klart for mer magi fra den danske spissen. Et nydelig og frekt helspark sendte Vegar Eggen Hedenstad igjennom. Alene med keeper satte han inn 3-0.
Saken fortsetter under sammendraget:

– Superklasse

Den danske spissen koste seg ute på banen.
– Jeg synes vi spiller en god kamp. Vi får spilt ballen, men kanskje litt for langsomt i forhold til hva vi vil. Vi kommer til noen gode sjanser. Vi vinner fortjent, sier Bendtner til Eurosport etter kampen.
I kommentatorboksen satt en begeistret Kjetil Rekdal.
– Mer Bendtner-magi. Det beste med det er at Bendtner vet hva han gjør. Det helsparket er superklasse, sa Eurosports fotballekspert.
Selv om Vardar reduserte på elegant vis betyr seieren at Rosenborg er oppe i ryggen på Real Sociedad som tapte 1-3 borte mot Zenit i den andre kampen. Begge lagene har tre poeng, mens Zenit topper gruppen med seks poeng.
– Det handler om å få poeng i Europa League og spille god fotball. Det er ingen grunn til å snakke om det som skjedde mot Real Sociedad. Nå står vi med tre poeng, fortsetter Bendtner.
Saken fortsetter under videoen:

Rekdal: – Smått sensasjonelt

Det ble en fartsfyllt start på Lerkendal. Allerede i åpningen på kampen fikk begge lag store sjanser til å ta ledelsen. Nærmest var nok Vardar da Dejan Blazevski fyrte av et skudd, men ballen gikk i stolpen.
Rosenborg fikk en stor sjanse til å ta ledelsen etter tolv minutter ved Yann-Erik de Lanlay, men det måtte litt dansk magi til for at det skulle bli mål. Birger Melings pasning frem til Bendtner var ikke den beste, men dansken klarte det kunststykket å få med seg ballen på utrolig vis. Inne i sekstenemeteren ble spissen lagt i bakken av Visar Musliu. Straffespark til trønderne.
– Det er Bendtner som gjør det. At han får med seg den ballen er smått sensasjonelt. Det er Meling som egentlig slår den bak ham, sa Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal.
Fra elleve meter var spissen kontant og banket ballen i mål. Utagbart for keeper.
– Den straffen er nesten umulig å redde. Da må du gå tidlig, forklarte Rekdal.

Konradsen-rakett

Etter pause var det duket for mer magi på Lerkendal. Birger Meling spilte opp Anders Konradsen utenfor sekstenmeteren til gjestene. Midtbanespilleren klinket til fra distanse og ballen gikk som en rakett rett opp i krysset. En nydelig scoring av Konradsen.
– Det er gøy å se slike scoringer. Det er en viktig scoring. Vardar hadde noen øyeblikk på dødball, sa Rekdal.
I det 68. minutt serverte Bendtner Eggen Hedenstad på nydelig vis og backen satte inn 3-0 etter et nydelig forarbeid av dansken. Juan Felipe reduserte for bortelaget på overtid.