LERKENDAL/OSLO (Eurosport.no):
Det var en humørfyllt Zenit-trener som møtte pressen dagen før den viktige kampen mot Rosenborg i Europa League. Roberto Mancini slo av en spøk med tolken og sa at han gjerne kunne svare på spørsmål på norsk.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
En seier mot Rosenborg torsdag vil sende russerne videre fra gruppespillet. En seier vil samtidig forverre trøndernes mulighet til avansement.

Husker Bendtner fra tiden i Premier League

Likevel tror ikke Mancini at RBK er helt sjanseløse til å gå videre fra gruppespillet.
– Vi tror det blir en veldig vanskelig kamp selv om Rosenborg har en veldig vanskelig posisjon. Det er et bra lag og de har heller ikke tapt alle mulighetene sine til å gå videre, sier Zenit-treneren.
Nicklas Bendter markerte seg i den første kampen med et fryktelig tilbakespill som endte med en 0-3 scoing. Den italienske treneren tror likevel at dansken kan by laget hans på problemer torsdag.
Han husker dansken fra Premier League. Bendtner spilte mot Mancinis Manchester City flere ganger i Arsenal- og Sunderland-drakt. To ganger endte det med scoring.
– Han er en veldig viktig spiller. Jeg husker ham fra da han spilte i Premier League og vi møttes en del ganger der. Selv om han ikke spiller der nå og spiller i Norge, er han profesjonell og vil bli en farlig spiller i morgen, sa Mancini på spørsmål fra Eurosport.no.

Avgjorde kamp på Lerkendal i 1991

Dette er forøvrig ikke første gangen italieneren gjester Lerkendal. 2 oktober 1991 var Mancini i Trondheim da han spilte for Sampdoria. Det endte med 2-1 seier i en kamp også Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen også spilte.
Roar Strand satte inn 1-0 til trønderne syv minutter før slutt. Innbytter Gianluca Vialli utlignet minuttet etterpå før nettopp kaptein Mancini satte inn 2-1 på straffespark. Den kampen husker Zenit-treneren godt, men ikke bare for resultatet.
– Jeg husker at det var veldig kaldt, at vi vant den kampen og derfor tror jeg og håper på at det blir seier i morgen også.
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38