MADRID (Eurosport.no): Torsdag kveld venter et gjensyn med en gammel erkerival for Arsenal og Arsène Wenger her i Madrid: Diego Costa rakk å gjøre seg meget upopulær på Emirates på sine tre sesonger i Chelsea fra 2014 til 2017.
Det siste tiåret er det ingen som har kommet mer under huden på Arsenals spillere og fans enn eks-brasilianeren.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50

I begivenhetenes sentrum

Spanjolen scoret tre ganger på seks oppgjør mot Arsenal, han fikk både Gabriel Paulista og Per Mertesacker utvist, han pådro seg både vrede og gule kort – ja, var konstant i sentrum av begivenhetene da London-lagene møttes.
Nå er spissen skadefri etter noen uker på sidelinjen, og er ventet å starte i det andre semifinaleoppgjøret, etter å ha fått en drøy times kamptrening mot Alaves i La Liga søndag kveld.
Onsdag møtte Wenger pressen på mektige Wanda Metropolitano stadion – og naturligvis dukket det opp et spørsmål om Atletico Madrids urokråke.
– I fortiden har han vist at han kan utgjøre en forskjell, han spilte i England og var veldig suksessfull der. Men det er vår jobb å stoppe Costa og kanskje er den beste måten å stilne ham å spille kampen på Atleticos banehalvdel, og ikke vår egen, svarte Wenger.
Saken fortsetter under videoen:

Legger planen med Costa

På typisk maner kan man si, så svarer Wenger på en offensiv trussel hos motstanderen ved å fokusere på sitt eget lags angrepsspill.
En ganske så annen tilnærming enn den Diego Simeone foretrekker.
– Arsène Wenger sa akkurat på pressekonferansen sin at den beste måten å stoppe Diego Costa er å ha ballen på Atleticos banehalvdel. Vil du si deg enig i det, og har du snakket med Diego om hvordan best angripe Arsenal?
– Nei, ikke enda. Vi skal snakke sammen om det torsdag, svarer Simeone til Eurosport.no.
Noe mer utfyllende svar enn det fikk ikke Eurosport av argentineren onsdag kveld, men uansett hva slags plan Simeone og Costa koker i hop i løpet av dagen kan Wenger ta med seg selvtillit fra fjorårets FA-cuptriumf.
Saken fortsetter under videoen:

Gode erfaringer

Den gang klarte Rob Holding og Per Mertesacker seg meget bra mot kraftspissen (som riktignok scoret de blå sitt mål i 1-2-tapet). Det samme gjorde kveldens stopperpar Laurent Koscielny og Shkrodan Mustafi i 3-0-gevinsten over Chelsea for halvannet år siden; da hadde duoen Costa i lomma gjennom samfulle 90 minutter.
I tillegg har spissen slitt med en skade de siste ukene, og sett tung og sliten ut – noe Costa gjerne gjør når han ikke er i sin beste form.
– Da han startet å spille i januar var han brilliant, men litt etter litt har skarpheten, akselerasjonen og finessen har blitt borte. Men det er fortsatt Diego Costa vi snakker om – en spiller jeg tror kan skape masse problemer for Arsenal.

Derfor er Costa viktig

Det sier Sid Lowe, britisk ekspert på spansk fotball, bosatt i Madrid. Han mener Atletico Madrid er vesentlig styrket av at spissen ser ut til å være klar fra start i kveld.
– Costa er absolutt vital i det laget. De har alternativer i Torres, Gameiro og Correa som kan spille med Griezmann, men han er så viktig. Costa presser motsanderlaget bakover, han åpner opp for plass for Griezmann – som ikke ønsker å være nummer ni, men ligge like bak.
Med tanke på det mulige kampbildet i kveldens dyst, der Arsenal må fram og ha mål, mens vertene kan gjøre som de kan best – tette igjen bak og spille på resultat – blir Costa ekstra betydningsfull.
– Han tillater Atletico til å spille inn bak forsvaret på kontra, men fungerer også som et oppspillspunkt. Han er veldig, veldig viktig i måten de spiller på og de er et annet lag siden han kom tilbake, mener Lowe.
Saken fortsetter under videoen:

Forventede lagoppstillinger

Lagene er forventet å stille med følgende 11ere i kveld:
Jan Oblak – Thomas Partey, Diego Godin, José Giménez, Lucas Hernandez – Koke, Saúl Niguez, Gabi, Vitolo – Antoine Griezmann, Diego Costa.
Filipe Luis er skadefri etter to måneders fravær, men er ikke klar til å spille 90 minutter, opplyste Diego Simeone på onsdagens pressemøte. Høyrebackalternativene Sime Vrsaljko er suspendert etter det røde kortet på Emirates, mens Juanfran enda er ute med skade. Derfor bekler Thomas Partey rollen, noe han gjorde med glans i London for en uke siden.
Angel Correa går ut og gjør plass for Vitolo på den ene flanken, mens Kevin Gameiro trolig benkes til fordel for Costa.

Få alternativer hos Arsenal

Arsenal mønstrer trolig samme lag som i første møte. Eneste usikkerhetsmoment er om Wenger kaster innpå Henrik Mkhitaryan fra start. Armeneren er nylig skadefri, og spilt nesten hele kampen mot Manchester United sist søndag.
David Ospina – Héctor Bellerín, Shkrodan Mustafi, Laurent Koscielny, Nacho Monreal – Jack Wilshere, Granit Xhaka, Aaron Ramsey – Mesut Özil, Danny Welbek – Alexandre Lacazette.
Wenger bekreftet i går at Ospina foretrekkes i mål foran Petr Cech.
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49