Populære sporter
All sport
Vis alt

Ingebrigtsen hedret: – En prestasjon å gjenskape suksess

Stian Thelen

Oppdatert 27/11/2017 klokken 21:22 GMT+1

Etter et nytt seriegull og Europa-spill stakk Kåre Ingebrigtsen av med prisen som årets trener.

Kåre Ingebrigtsen

Foto: Scanpix

ULLEVAAL STADION/OSLO (Eurosport.no): Årets trener i Eliteserien 2017 heter Kåre Ingebrigtsen. Under Fotballfesten mandag mottok RBK-treneren prisen av landslagssjef Lars Lagerbäck.
– Jeg er fantastisk stolt over denne prisen, den henger høyt, sa Ingebrigtsen som delte prisen med hele støtteapparatet.
Til tross for seriegull og cupgull de to siste årene har ikke Ingebrigtsen mottatt prisen. I 2015 stakk daværende Stabæk-trener Bob Bradley av med prisen, mens Brann-trener Lars Arne Nilsen stakk av med prisen forrige sesong.
Rosenborg har hatt en fenomenal sesong og vant Eliteserien med sju poeng. Allerede i runde 28 var det avgjort. I tillegg har Ingebrigtsen ledet laget til gruppespillet i Europa der de slo ut fjorårets finalist Ajax på veien.
– Det er mange trenerprestasjoner som har vært veldig bra i år, så jeg er stolt og dette er ikke noe man forventer. Jeg håper og tror at vi har skapt den klubben folk ønsker at vi skal være, sier Ingebrigtsen til Eurosport.no.
Juryen som kåret ham til årets trener bestod av toppfotballsjef Nils Johan Semb, VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden, Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim og Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
– Kåre fortjener den prisen. Det er en prestasjon å gjenskape suksess og de vinner for tredje år på rad. Han har også klart å ta de med ut i Europa. Synes det blir helt feil at en trener som klarer det, ikke blir kåret til årets trener. Det ligner litt på Rosenborg i gamle dager da de i sommer hentet to av Eliteseriens beste spillere. De forsterker laget inn mot innspurten i serien og ikke minst Europa. Etter mange år med plundring der oppe om hvordan de skal spille fotball og flere gode trenere ikke har fått det til, må Kåre få mye av æren for å ha gjenreist Rosenborg. De har funnet identiteten sin fotballmessig, men også som klubb, sier Kenneth Fredheim til Eurosport.no.
Kristiansunds Christian Michelsen, Sandefjords Lars Bohinen, Sarpsborg 08s Geir Bakke og Strømsgodsets Tor Ole Skullerud var nominert til prisen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame