Fortvilte etter annullert Bendtner-mål – Europa-eventyret over for RBK

Espen Blaker

Oppdatert 23/11/2017 klokken 22:07 GMT+1

En tvilsom annullering ødela for Rosenborgs videre muligheter i Europa League.

Bendtner

Rosenborgs Europa League-eventyr er over. Etter 0-1 hjemme mot Real Sociedad står trønderne uten mulighet til å kvalifisere seg til sluttspillet.
Men det manglet ikke på muligheter. Samuel Adegbenro misbrukte en enorm mulighet i den første omgangen, før Nicklas Bendtner fikk annullert en scoring i den andre for offside.
En avgjørelse verken Eurosports kommentator Kenneth Fredheim eller fotballekspert Kjetil Rekdal forstod noe av.
– Nei, nei, nei. Der blir Rosenborg snytt for scoring, sa duoen etter å ha sett reprisen.
I studio var både Bengt Eriksen og Nils Johan Semb enige.
Se situasjonen i videovinduet og døm selv! (saken fortsetter under)
– Jeg tror ikke jeg skal si så mye. Det var uansett ikke dommeren som gjorde at vi tapte kampen, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.
Rosenborg hev alt i angrep mot slutten, og i siste spilleminutt kontret gjestene og Mikel Oyarzabal inn seiersmålet.
– Veldig synd for RBK. Her hadde de alle muligheter, sa Rekdal da sluttsignalet gikk.

Nære drømmestart

Det var gjestene fra Baskerland som åpnet klart best på Lerkendal. Juanmi og Willian José fikk avsluttet to ganger i løpet av de første 75 sekundene, men heldigvis for hjemmelaget var ikke presisjonen all verden.
Rosenborg brukte knappe åtte minutter på å skape noe, men da ble det i tillegg svært farlig. Samuel Adegbenro ble spilt gjennom alene med Geronimo Rulli, men lynvingens virket å tråkke på ballen i avslutsningsøyeblikket, og gjestene fikk klarert.
– Der er Rosenborg uheldige. De kunne fått en drømmestart etter en rusten åpning, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Halvtimen var passert når unggutten Jonathan Levi ble spilt gjennom på Rosenborgs venstreside, men svensken var upresis i avleveringen. Foran mål stod nemlig Nicklas Bendtner og ventet.
– Der burde han tatt seg lenger tid, sa Rekdal.
– De har helt klart defensive svakheter. Her er det muligheter, la Fredheim til.
Saken fortsetter under videovinduet
21-åringen var igjen på farten bare minutter senere da han curlet ballen like utenfor fra kanten av sekstenmeteren. Like før pause var det Adegbenro som fikk muligheten, men avslutningen gikk rett på Rulli.
– Kampen har kommet mer og mer inn på Rosenborg sine premisser, konkluderte kveldens studiogjest, toppfotballsjef Nils Johan Semb, i pausen.

Tvilsom annullering

Den andre omgangen startet rolig, men midtveis fikk RBK frispark inne på Sociedads banehalvdel. Vegard Eggen Hedenstad slo inn, og Rulli gikk ut for å bokse. Sociedad-keeperen traff ikke skikkelig, og ballen datt ned til Bendtner som plasserte den sikkert i mål.
Men jubelen på Lerkendal stilnet fort - for dommeren hadde blåst for offside på Tore Reginiussen. Reprisene viste at avgjørelsen var ytterst tvilsom.
– Jeg kan ikke se at det var noen offside når frisparket ble slått. Der blir Rosenborg snytt for scoring, sa Rekdal, og fikk støtte av sin kollega.
Hjemmelaget måtte ha tre poeng for å holde sluttspillsdrømmen i live, og kastet alt fremover i sluttminuttene. Det åpnet opp for kontringer imot, og i siste spilleminutt utnyttet Real Sociedad nettopp det.
Mikel Oyarzabal sørget for 1-0-seier til baskerne, som med det er klare for sluttspillet. For Rosenborg er Europa League-eventyret over.