Det er ikke blitt for mange kamper på Yann-Erik de Lanlay i 2017. Vingen har slitt med skade i kneet det siste året og først i sommer var han tilbake i Rosenborg-drakten.
Han blir bedre og bedre for hver dag som går, men fortsatt er ikke kroppen til kantspilleren tilbake for fullt. Trolig vil han ikke være helt tilbake før etter oppkjøringen til neste sesong.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– 100 prosent tror jeg ikke jeg blir før neste år. Såpass ærlig skal jeg være, sier de Lanlay til Eurosport.no.

Får ros av Bendtner

Likevel har han bidratt etter comebacket og startet begge kampene mot Ajax i kvalifiseringen til gruppespillet i Europa League. At han etter comebacket har spilt mye i Europa League og Champions League-kvalifisering er et lite plaster på såret. For Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har prioritert å bruke vingen i cupene.
– Det var det som var motivasjonen i løpet av denne skadeperioden. Når du har vært ute i et år og spiller en kamp er man ikke fullt restituert etter to/tre dager. Du kan ikke spille alt, men man vil jo det. Jeg er forberedt på at det blir slik nå, forteller 25-åringen.
Vingen får ros av kollega Nicklas Bendtner for måten han har kommet tilbake på etter skadeoppholdet.
– Yann-Erik hadde jeg hørt var en god spiller, og det har jeg sett nå også etter at han kom tilbake nesten et års skadeavbrekk. Han har vist glimrende takter, men prestasjonene blir naturligvis litt varierende når man har vært borte så lenge. Det er vanskelig å prestere jevnt på et høyt nivå da. Han har vært veldig god når han har fått det til å stemme, sier dansken til Eurosport.
Kantspilleren er klar igjen til en ny kamp i Europa League mot Vardar Skopje torsdag. Etter å ha studert makedonerne på video tror de Lanlay at han kan få en nøkkelrolle offensivt med å bryte gjennom forsvaret. Og ikke minst servere ballen til en målkåt danske inne foran mål.
– Det vi har sett er at de har noen svakheter med innlegg. Det har vært et stort fokusområde og det skal vi prøve å få til. Å komme rundt på kantene og svinge de inn. Da har vi trent mye på relasjoner og få til det for å komme oss fri på kantene. Samtidige bevegelser. Nå skal jeg ikke røpe alt, men det er mye vi har sett på, sier De Lanley og smiler.
– Vi har hatt mye fokus på å komme og frigjøre oss på kantene slik at vi får lagt mye inn til Nicklas og fylle opp i boksen. Vi vet at Nicklas drar på seg mye folk. Om ikke han får ballen er det andre som får ballen i feltet der. Innlegg blir viktig, forteller Rosenborg-profilen.

Bare å springe rundt Bendtner

– Merker du det at Bendtner skaper mye rom for dere?
– Ja, det merkes. Det er bare å springe rundt ham. Hvis pasningen er litt dårlig til Nicklas, ender den kanskje opp hos noen andre. Da er det mye rom der og da er det bare å komme i det rommet og sette den.
Eurosports fotballekspert Thomas Myhre støtter analysen av Vardar Skopje fra Rosenborg og de Lanlay.
– De må komme rundt på kantene og få backene opp slik at de får inn kantene sine. Med en Bendtner på topp vil han være en utfordring for de. De må få til den typiske 4-3-3-Rosenborg med indreløperne som kommer i etterbølgen hvor du har møtende spiss og kanter som kommer litt inn. Kommer kantene forbi der kan de skape trøbbel for dem, sier Myhre til Eurosport.no.

Slo ut Malmö og ga Solbakken en støkk

Mot Zenit i den første kampen i gruppespillet ble makedonerne avkledd på nettopp innlegg.
– Vardar viste mot Zenit at de slet. Aleksander Kokorin scoret to på hodet og de er dårlige på markering inne i boksen. De er veldig ballfokusert og glemmer mannen i boksen. Det er ikke to enkle mål og det er gode prestasjoner, men de er alt for lite tette i boksen, fortsetter Myhre.
Likevel advarer han mot å ta for lett på kampen. Vardar Skopje slo ut Allsvenskan-mesterne Malmö av kvalifiseringen til Champions League med sifrene 4-2. I samme turnering ga de også Ståle Solbakken en støkk etter at de vant den første kampen 1-0 på hjemmebane, men røk 1-4 i København.
På vei til gruppespillet i Europa League fikk Fenerbahçe 1-4 i sekken. Det er et lag som fort kan skape trøbbel for trønderne.
– Mitt inntrykk er at en typisk 4-2-3-1 formasjon fort blir 4-5-1. Spesielt på bortebane i Europa. Da er det to bastante blokker og så står spissen Tigran Barseghyan på topp i tillegg til at de har en playmaker i Juan Felipe og en indreløper i Boban Nikolov som kan skape trøbbel for Rosenborg, sier Myhre.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19