Brann kom useedet inn til mandagens trekning av den andre kvalifiseringsrunden i europaligaen og kunne møte storlag som Galatasaray, Aberdeen og Brøndby.
Bergenserne kan imidlertid se lysere på sjansen for avansement etter at de ble trukket mot enten Vojvodina (Serbia) eller Ruzomberok (Slovakia).
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Jeg er ikke overrasket over at vi kan møte lag som vi har liten kjennskap til. Men nå kan vi bruke anledningen til å se de potensielle motstanderne mot hverandre når de møtes i 1. runde. Slik kan vi kartlegge godt, sier Brann-sportssjef Rune Soltvedt til klubbens hjemmeside.
– Men dette er fult mulig. Troen er sterk og målet er å avansere i europacupen, sier han.
Da de innledende kvalifiseringsrundene til europacupene ble trukket i sveitsiske Nyon mandag ble det også klart at Odd møter Ballymena United (Nord-Irland) i første kvalifiseringsrunde.
Mens Rosenborg får irsk motstand i kvalifiseringen til Champions League, reiser både Odd og FK Haugesund rett over grensen til Nord-Irland i Europa League. Begge de norske lagene har imidlertid hjemmekamp først.
Odd får Ballymena United FC som motstander i første kvalifiseringsrunde til Europa League.
– Vi er fornøyd. Det er et spennende land. Vi ønsket bortekamp først, men uansett, vi er seedet og skal slå det laget, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NTB.
(saken fortsetter under bildet)
I en eventuell 2. kvalifiseringsrunde møter Odd enten Bala Town (Wales) eller Vaduz (Liechtenstein).
Haugesund trakk Coleraine, og dermed må også de ta turen til Nord-Irland.
– Jeg aner ikke hva vi møter, sier Haugesund-trener Eirik Horneland til NTB.
Horneland sier han ikke kjenner til nordirsk fotball annet enn fra da han var trener for G19-landslaget, men regner med at de møter fysisk fotball og et godt kollektiv.

Polsk eller makedonsk

– Så jeg regner med vi må være på tå hev når vi møter dem, sier han.
– Vi var i Europa i 2014 og er glade for å få muligheten igjen. Da kom vi til andre runde, og målet får være å gjøre det bedre denne gang, sier Horneland.
Hvis Haugesund går videre til 2. kvalifiseringsrunde møter de vinneren av kvalifiseringskampen mellom Lech Poznan fra Polen og Pelister fra Makedonia.
Første kvalikrunde spilles 29. juni og 6. juli, mens andre kvalikrunde spilles 13. juli og 20. juli. Lagene må også gjennom en tredje kvalikrunde og en play-off-runde før de eventuelt er klare for gruppespillet i Europa League.

Høydepunkter: Ajax - Manchester United

Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21