Spinnvill målfest i Molde: Scoret tre mål på 12 minutter

Oppdatert 15/02/2024 klokken 20:39 GMT+1

Torsdag kveld var det endelig duket for Europa-spill igjen for Erling Moes Molde. Det ble en real målfest.

Fredrik Gulbrandsen.

Molde – Legia Warszawa 3-2 (3-0)
Torsdag kveld var det klart for Europa-ball på norsk jord igjen. Molde endte på tredjeplass i sin Europa League-gruppe, og skal den neste uke spille om videre spill i Conference League.
Erling Moes menn trakk det polske storlaget Legia Warszawa i playoff-runden, og torsdag kveld var det klart for det første oppgjørt på Aker stadion.
Der viste Moes menn virkelig styrke fra start.
12 minutter var spilt da Molde vartet opp med et praktangrep. Martin Linnes ble spilt opp på høyresiden og slo inn til Fredrik Gulbrandsen inne i feltet. Stjernespissen viste ingen nåde og banket inn 1-0.
Kun sju minutter senere økte moldenserne ledelsen. Markus Kaasa fyrte av fra utenfor sekstenmeteren, og Legias sisteskanse Kacper Tobiasz ga en meget svak retur. Da var ikke Gulbrandsen vond å be og nordmannen økte ledelsen til 2-0.
Og Molde ga seg ikke der, for fem minutter senere økte de til 3-0. Kaasa dro av en Legia-forsvarer på strålende vis, før han banket til og sendte moldenserne til himmels.
I den andre omgangen viste derimot det polske topplaget hva de er laget av. Først kom reduseringen til 3-1, da portugisiske Josue banket til på en volley. I underkant av ti minutter senere kom det nok en redusering.
Rafal Augustyniak knuste Linnes på bakerste stolpe etter et flott innlegg fra Juergen Elitim. Dermed sto det 3-2 i Rosenes by med 20 minutter igjen å spille.
Flere mål ble det derimot ikke, og Molde tok første stikk før neste ukes oppgjør. Returoppgjøret går av stabelen neste torsdag i Polen. Legia Warszawa endte på andreplass i den polske toppdivisjonen forrige sesong, og ligger på fjerdeplass foreløpig denne sesongen.